Cikkek a(z) Gyulladás és Hasnyálmirigy kategóriából

A hasnyálmirigy gyulladás rendszerint akkor következik be, amikor az emésztőenzimek patkóbélbe vezető útja különböző okok miatt elzáródik. Ilyenkor az enzimek a mirigy fehérjeállományát és zsírszöveteit kezdik lebontani, ami gyulladáshoz vezet. A hasnyálmirigy gyulladás lehet heveny vagy idült. Az előbbit epekő, túlzott alkoholfogyasztás vagy különböző gyógyszerek okozzák, az utóbbi kialakulásáért az alkoholizmus a felelős.

Hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje

Hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje

Mint minden betegségnek, a hasnyálmirigy gyulladásnak is van gyógyulási ideje. Bár szervezettől is függ, de ki lehet jelenteni, hogy kórházi kezelés mellett a hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje általában 2-3 hét. Ez idő alatt nemcsak a diétát kell betartani, hanem az előírt gyógyszereket is rendszeresen kell szedni. Kórházi kezelés után a… Tovább: Hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje»

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje

Gyomorpanaszok esetében a gyógyszerek szedésénél is fontosabb, hogy kellően odafigyeljünk az étrendre. Nagyon fontos, hogy a hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje nagyon kevés zsírt és fűszert tartalmazzon hisz, mivel ezek nagyon irritálják a hasnyálmirigyet. Mindemellett a legkisebb mennyiségben sem fogyaszthat alkoholt a beteg. A hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje az egészséges étkezés… Tovább: Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje»

Hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel

Hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel

A hasnyálmirigy létfontosságú szervnek minősül az inzulintermelés miatt, ezért fontos, hogy az esetleges betegségeit időben felfedezzék és kezeljék. A hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel is lehetséges, de fontos, hogy a kezelést mindig szakember állítsa össze, akárcsak az adagokat. Sok gyógynövény kifejezetten káros nagy mennyiségben, ezért ha a szakember napi néhány kortyot… Tovább: Hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel»

A hasnyálmirigy gyulladás lelki okai

A hasnyálmirigy gyulladás lelki okai

Most már nem csak a kínai orvoslás fogadja el azt a nézetet, hogy a legtöbb fizikai betegségnek lelki okai vannak, hanem egyre több nyugati orvos is. Épp ezért fontos, hogy a hasnyálmirigy gyulladás lelki okait is felfedezzék, hisz ez által sokkal hamarabb meggyógyulhat a beteg. A kutatások kimutatták, hogy amennyiben… Tovább: A hasnyálmirigy gyulladás lelki okai»

Hasnyálmirigy ödéma

Hasnyálmirigy ödéma

A hasnyálmirigy ödéma tulajdonképpen a hasnyálmirigy gyulladásának egyik fajtájára utaló elnevezés. Ilyenkor a sejtek között lényegesen megnő a folyadékmennyiség. Ennek számos oka ismeretes: a túlzott alkoholfogyasztás, a kevés vagy igen magas fehérjebevitel, a vérnyomás emelkedése, és még sorolhatnánk. A hasnyálmirigy ödéma erős fájdalommal jár, amely a legtöbb esetben a szegycsont… Tovább: Hasnyálmirigy ödéma»

Hasnyálmirigy, vérkép

Hasnyálmirigy, vérkép

A hasnyálmirigy betegségekre sokféleképpen fény derülhet. Ha olyan tüneteket észlelünk, amelyek hasnyálmirigy betegségre utalnak (hasfájás, zsírszéklet, szédülés, hányás), javallott orvoshoz fordulni. Általában ilyenkor a háziorvos elküld bennünket CT-vizsgálatra, amely során kiderül, hogy van-e valamilyen elváltozás a belső szerveinken. A problémát nem csak a CT fedheti fel, ha hasnyálmirigy betegségünk van,… Tovább: Hasnyálmirigy, vérkép»

Ödémás hasnyálmirigy gyulladás

Ödémás hasnyálmirigy gyulladás

A hasnyálmirigy egyik létfontosságú szervünk, ennek ellenére kevés szó esik annak funkcióbeli szerepéről. Olyan emésztőenzimeket termel, amelyek segítségével a cukrok, zsírok és fehérjék lebomlanak. Emellett a belső elválasztású mirigy számos olyan hormont is termel, amely a szervezet szénhidrát háztartásáért felelős. Az ödémás hasnyálmirigy gyulladás esetén a hasnyálmirigy-vezetékben valami megakadályozza a… Tovább: Ödémás hasnyálmirigy gyulladás»

Ha beteg a hasnyálmirigy, vitamin pótlása szükséges

Ha beteg a hasnyálmirigy, vitamin pótlása szükséges

A hasnyálmirigy nagyon fontos szerepet tölt be, többek közt ez a szervünk felelős az inzulin termeléséért és az emésztőenzimek előállításáért. Ezek nélkül cukorbetegség következne be, vagy emésztési problémák jelentkeznének. Nagyon gyakran előforduló betegség manapság a hasnyálmirigy gyulladás, és ilyenkor elengedhetetlen a vitaminpótlás. A hasnyálmirigy betegségek kialakulásáért a táplálkozás és a… Tovább: Ha beteg a hasnyálmirigy, vitamin pótlása szükséges»

Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után

Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után

A hasnyálmirigy gyulladás alattomos betegség, hisz sokáig nem is veszi észre az ember. Sok gyógyszerrel és szigorú diétával kezelhető ki teljesen. Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után nem csak az orvosunktól szerezhetőek be. A diéta lényege a mértékletesség, valamint a só, a cukor, a zsír és az alkohol teljes elhagyása.  A… Tovább: Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után»

Krónikus hasnyálmirigy gyulladás

Krónikus hasnyálmirigy gyulladás

A krónikus hasnyálmirigy gyulladás kialakulása miatt legtöbbször az alkoholfogyasztás tehető felelőssé. A krónikus hasnyálmirigy gyulladás azt jelenti, hogy a hasnyálmirigy szövetei elhalnak, tehát ez visszafordíthatatlan, és nagyon sok esetben halált okoz. Az is okozhatja, ha a hasnyálmirigy vezeték elzáródik, és az is, ha rákos megbetegedés áll a háttérben. A krónikus… Tovább: Krónikus hasnyálmirigy gyulladás»

Oldal 1 - 212
Hasnyálmirigy 2024