Hírek enzimek és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy által termelt enzimek

Hasnyálmirigy által termelt enzimek

A hasnyálmirigy által termelt enzimek nélkülözhetetlenek az emésztésben, a tápanyagok lebontásában, így a szervezet megfelelő működésében is. Lebontják, és a szervezet számára felhasználhatóvá teszik a zsírokat, szénhidrátokat és fehérjéket. Az enzimek közül meg kell említenünk a zsírok bontásáért felelős lipázt, amely a triglicerideket zsírsavakra bontja. A hasnyálmirigy gyulladása esetén ezen… Tovább: Hasnyálmirigy által termelt enzimek»

A hasnyálmirigy váladéka

A hasnyálmirigy váladéka

A hasnyálmirigy váladékának igencsak fontos szerepe van abban, hogy az emésztés teljes legyen. A hasnyálmirigy felelős az emésztőenzimek termeléséért, ami később lebontja a zsírokat, a cukrot és a szénhidrátokat. Ezek az enzimek nagyon hatékonyak, és ezt tartalmazza a hasnyálmirigy váladék is. A hasnyálmirigy váladékban emésztőenzimek és egy olyan anyag van,… Tovább: A hasnyálmirigy váladéka»

Hasnyálmirigy vezeték tágulat

Hasnyálmirigy vezeték tágulat

A hasnyálmirigy vezeték elváltozása, így a hasnyálmirigy vezeték tágulat is, többnyire a káros életmódnak tudható be. A rendszeres alkoholfogyasztás, a nagy lakomák, állati eredetű táplálékok túlzott bevitele, a szénhidrátok és cukrok mind olyan tényezők, amelyek előbb-utóbb olyan elváltozásokat okoznak a szervezetben, amelyek véglegesek maradnak. Amennyiben meg szeretnénk előzni ezt, mindenképp… Tovább: Hasnyálmirigy vezeték tágulat»

A hasnyálmirigy termeli az enzimeket

A hasnyálmirigy termeli az enzimeket

A hasnyálmirigy a gyomor mögött helyezkedik el és a legfontosabb mirigyünk. Enélkül a mirigy nélkül nem tudnánk élni. A hasnyálmirigy termeli a két legfontosabb enzimet: az egyik az emésztőenzim, a másik pedig az inzulin. Mind a kettő nagyon fontos, hogy a tápanyagok felszívódhassanak. A hasnyálmirigy termeli tehát az emésztőenzimet. Ez… Tovább: A hasnyálmirigy termeli az enzimeket»

Hasnyálmirigy rák lefolyása

Hasnyálmirigy rák lefolyása

A hasnyálmirigy rák a kezdetekben nem jár tünetekkel, szinte észrevehetetlen. Ez nagyon sok problémát okoz a továbbiakban, mivel hacsak nincs rutinvizsgálatunk, és nem diagnosztizálják időben, könnyen áttétet képezhet a környező szervekre: máj-, tüdő- és torokrákot is okozhat. A hasnyálmirigy rák lefolyása nagyon sok szenvedéssel jár. Ha időben diagnosztizálják, akkor még… Tovább: Hasnyálmirigy rák lefolyása»

Mi a teendő hasnyálmirigy műtét után?

Mi a teendő hasnyálmirigy műtét után?

Hasnyálmirigy műtétet általában akkor végeznek, ha rákot, cisztát vagy elzáródást észlelnek, amely gyulladáshoz vezethet. Hasnyálmirigy gyulladás közben, a hasnyálmirigy által termelt enzimek ott helyben aktiválódnak, és mivel a szerepük a zsírok, cukrok és szénhidrátok lebontása, elkezdik lebontani a hasnyálmirigy sejtjeit is. Ezért ha ilyen esetekkel állunk szemben, a műtéti beavatkozás… Tovább: Mi a teendő hasnyálmirigy műtét után?»

Heveny hasnyálmirigy gyulladás

Heveny hasnyálmirigy gyulladás

A heveny hasnyálmirigy gyulladás sajnos nagyon sok problémát okozhat. Általában teljesen meggyógyul a beteg, viszont ha nem, akkor más beavatkozásokra is szükség lesz, mivel kialakulhat krónikus betegség, illetve a tünetek közül néhány maradandóvá válhat. A hasnyálmirigy az emésztéshez szükséges enzimeket és hormonokat állítja elő, tehát nagy szerepe van a szénhidrátok… Tovább: Heveny hasnyálmirigy gyulladás»

Hasnyálmirigy panaszok

Hasnyálmirigy panaszok

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakori betegséggé vált napjainkban, viszont hasnyálmirigy panaszokat nem csak a gyulladás okozhat, hanem daganat, ciszta és cukorbetegség, valamint nagyon sok más probléma is állhat a háttérben. A hasnyálmirigy gyulladás elhanyagolása semmiképp nem ajánlott, mivel a hasnyálmirigy által termelt enzimek ott helyben aktiválódnak gyulladás esetében, és ezek… Tovább: Hasnyálmirigy panaszok»

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése

A hasnyálmirigy csökkent működése mögött több tényező állhat. A hasnyálmirigy nem megfelelő működéséért általában az alkohol tehető felelőssé, mivel beszűkülnek a hasnyálmirigy vezetékei, és az enzimek nem jutnak át ezen, csak nagyon kis mértékben. A hasnyálmirigy által termelt enzimek szerepe a zsírok és szénhidrátok lebontása, ezért ha ilyen jellegű ételeket… Tovább: A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése»

A hasnyálmirigy csökkent működése

A hasnyálmirigy csökkent működése

A hasnyálmirigy legfontosabb szerepe az inzulintermelés. Ha a hasnyálmirigy csökkent működésről árulkodik, valószínűleg cukorbetegség alakul ki. A hasnyálmirigynek fontos szerepe van a szervezet működésében, többek közt az emésztésben is. A hasnyálmirigy csökkent működése emésztési zavarokhoz vezet. A táplálék a hasnyálmirigy által termelt emésztőnedvek segítségével bomlik le, melynek hiányában az emésztés… Tovább: A hasnyálmirigy csökkent működése»

Oldal 1 - 212
Hasnyálmirigy 2024