Hírek alkohol és Hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat

A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat

A hasnyálmirigy igen kicsi, mégis létfontosságú szervünk. Szerepe van a külső és a belső elválasztásban is. Funkcióihoz tartozik többek között, hogy olyan emésztőnedveket állít elő, melyek a fehérjék, zsírok és szénhidrátok lebontásához szükséges enzimeket termelnek. A hasnyálmirigy, alkohol hatására bizony gyakran megbetegszik, mely kihat egész szervezetünkre. A hasnyálmirigy alkohol hatására… Tovább: A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat»

A hasnyálmirigy problémák tünetei

A hasnyálmirigy problémák tünetei

A hasnyálmirigy problémák előfordulása az utóbbi évtizedben megsokszorozódott, hisz nagyon sok ember küzd ezzel kapcsolatos betegségekkel. A hasnyálmirigy problémák tünetei általában hevesek, így nagyon sokan fordulnak orvoshoz. A betegek nagy része férfi, és ez is azt mutatja, hogy az alkohol nagymértékben befolyásolja a belső szervek működését. A rendszeres alkoholfogyasztóknál gyakran… Tovább: A hasnyálmirigy problémák tünetei»

A hasnyálmirigy idült betegségei

A hasnyálmirigy idült betegségei

A hasnyálmirigy idült betegségei közül a legismertebb a hasnyálmirigy gyulladás. Ez a betegség a hasnyálmirigy szöveteinek pusztulásával, valamint az emésztőenzimek és az inzulintermelés csökkenésével jár. A betegség 70 százalékában a rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztás a kiváltó ok. A fennmaradó 30 százalékban szerepet játszhatnak a daganatok.  A hasnyálmirigy idült betegségei bármennyire… Tovább: A hasnyálmirigy idült betegségei»

A hasnyálmirigy daganat okai

A hasnyálmirigy daganat okai

A hasnyálmirigy daganat nagyon elterjedt betegség, főképp az idősebb korosztály van veszélyeztetve emiatt. A hasnyálmirigy daganat okait még nem tudták mind felfedni, de többek közt a dohányzást és a mértéktelen alkoholfogyasztást teszik felelőssé, ám a genetika is közrejátszhat. A betegség diagnosztizálása sajnos sok esetben későn történik meg, mivel a beteg… Tovább: A hasnyálmirigy daganat okai»

A hasnyálmirigy és az alkohol „kapcsolata”

A hasnyálmirigy és az alkohol „kapcsolata”

A túlzott alkoholfogyasztás leggyakrabban idült hasnyálmirigy-gyulladást okoz, mely heveny fellángolásokkal társulhat. Súlyosabb hasnyálmirigy megbetegedést általában az alkoholizmus okoz, ha ez még zsíros ételek fogyasztásával is társul. A szeszes ital az egyik legveszélyesebb ellensége a hasnyálmirigynek, mivel direkt módon mérgezi azt. A hasnyálmirigy és az alkohol tehát „nincsenek jóban egymással”.  A… Tovább: A hasnyálmirigy és az alkohol „kapcsolata”»

Hasnyálmirigy gyulladás

Hasnyálmirigy gyulladás

Az idült hasnyálmirigy gyulladás legtöbb esetben az alkoholfogyasztás miatt alakul ki, de az ismétlődő heveny gyulladások valamint a hibás zsír- és kalcium anyagcsere következtében is létrejöhet. Az állandó gyulladás miatt a mirigy szövetei elsorvadnak, és a mirigy tevékenysége – úgy az endokrin mint az exorcin – visszaesik. Az emésztőenzimek –… Tovább: Hasnyálmirigy gyulladás»

Hasnyálmirigy 2024