Hírek műtét és Hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy fej

A hasnyálmirigy fej

A hasnyálmirigy daganat kiindulási pontja leggyakrabban a hasnyálmirigy fej. A hasnyálmirigy daganat egy igen alattomos betegség, leggyakrabban csak akkor derül fény rá, amikor már áttéteket is okozott más gyomortáji részekre. Nagyon fontos a rendszeres időközönkénti szűrő vizsgálatok látogatása, hogy az ilyen jellegű problémákra időben fény derüljön. A hasnyálmirigy fejből kiinduló… Tovább: A hasnyálmirigy fej»

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Ha panaszainkkal orvoshoz fordulunk, és kiderül, hogy hasnyálmirigy tumorunk van, akkor a legtöbb ember kétségbeesik. Pedig nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Van egy jóindulatú hasnyálmirigy tumor is, ami viszonylag jól kezelhető. Azt, hogy jó- vagy rosszindulatú egy daganat, a hasfalon keresztül végzett úgynevezett biopsziával tudják megállapítani. Az esetek nagy… Tovább: Jóindulatú hasnyálmirigy tumor»

Hasnyálmirigy tumor

Hasnyálmirigy tumor

A hasnyálmirigy betegségei mind nagyon alattomos betegségek, hisz csak akkor jelentkeznek a komoly tünetek, ha már nagy a baj. A hasnyálmirigy tumor is ebbe a kategóriába sorolható. Hazánkban az ötödik helyen áll a rákos megbetegedések „toplistáján”. Pont azért, hogy későn jelentkeznek a tünetek, a betegek is későn kerülnek szakemberhez.  A… Tovább: Hasnyálmirigy tumor»

A hasnyálmirigy kezelése

A hasnyálmirigy kezelése

Ha hasnyálmirigy gyulladást állapítanak meg, kórházi kezelés szükséges. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkut hasnyálmirigy gyulladásunk van, s ilyenkor a hasnyálmirigyet nyugalomba kell helyezni néhány napig. Ez koplalás segítségével megoldható, ami azt jelenti, hogy sem folyadékot, sem táplálékot nem szabad fogyasztani, kizárólag intravénásan juttatják a szervezetbe. Ha a betegnél hasnyálmirigy… Tovább: A hasnyálmirigy kezelése»

Hasnyálmirigy gyógyítása

Hasnyálmirigy gyógyítása

Az egészségtelen, rohanó életmódunknak köszönhetően egyre nagyobb teret hódít a hasnyálmirigy betegség. Az emésztőrendszerünk legfontosabb szervének betegsége lehet gyulladás, daganat, különböző emésztési problémák, vagy akár cukorbetegség is. A hasnyálmirigy gyógyítása betegségtől függően rövid vagy nagyon hosszú távú is lehet. Többféle módszer közül választhatunk mi és az orvosunk. Lehet az gyógyszer,… Tovább: Hasnyálmirigy gyógyítása»

Hasnyálmirigy ciszta műtét

Hasnyálmirigy ciszta műtét

A hasnyálmirigy ciszta műtét szükségessé válhat abban az esetben, ha a mirigyben rosszindulatú daganat alakult ki, továbbá akkor is műtéti beavatkozás szükséges, ha hasnyálmirigy gyulladás lép fel, az elhalt részek eltávolítása miatt. Kétféle hasnyálmirigy ciszta műtét lehetséges, melyekről a szakorvos határoz: vagy a teljes hasnyálmirigyet távolítják el, vagy csak a… Tovább: Hasnyálmirigy ciszta műtét»

Hasnyálmirigy beültetés

Hasnyálmirigy beültetés

Noha furcsának tűnhet, mégis napjainkban a hasnyálmirigy beültetés olyannyira gyakori, hogy szinte már rutineljárásnak számít orvosi körökben. A hasnyálmirigy szervezetünkben két fontos funkciót lát el: előállítja szervezetünk számára azokat az emésztőenzimeket, melyek lehetővé teszik a tápanyagok lebomlását és beépülését testünkbe, valamint előállítja azt az inzulinmennyiséget, amely a szervezet cukor- és… Tovább: Hasnyálmirigy beültetés»

Hasnyálmirigy műtét

Hasnyálmirigy műtét

A hasnyálmirigy műtét a szerv gyulladása után válhat szükségessé, különösen ha a gyulladás alatt a mirigy felülfertőződik, vagy szövődmény alakul ki. Ezen esetekben a műtéti beavatkozásra a betegség kialakulásától számított 3-4 hét után kerül sor. Amennyiben a gyulladás után álciszták (pszeudóciszták – olyan ciszták, amelyeknek nincs saját hámbélésük, és a… Tovább: Hasnyálmirigy műtét»

Hasnyálmirigy 2024