Hírek jelei és Hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakran előforduló betegség, mely intenzív tünetekkel jár. Legtöbb esetben kezelhető anélkül, hogy bármilyen károsodást szenvednénk, viszont vannak esetek, amikor a gyógyszeres kezelésen kívül más beavatkozásokra is szükség van. A hasnyálmirigy gyulladás jeleit könnyen észlelhetjük, ezért amint felmerül a legkisebb gyanú is, fontos, hogy azonnal forduljunk orvoshoz…. Tovább: A hasnyálmirigy gyulladás jelei»

A hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei viszonylag nagyon későn jelentkeznek a betegnél, és sajnos ilyenkor már műtétre sem kerülhet sor. Általában a beteg csak olyankor észlel tüneteket, amikor már áttét van, és a többi szerve is elrákosodik. A tünetek nagyon sokféle formában jelennek meg. A legfeltűnőbb a hirtelen fogyás, akár 20 kilót… Tovább: A hasnyálmirigy daganat jelei»

Melyek a hasnyálmirigyrák jelei?

Melyek a hasnyálmirigyrák jelei?

A hasnyálmirigyrák sajnos ritkán ismerhető fel a korai időszakban. Olyan alattomos betegségről van szó, amely a kezdeti állapotában csak alig, vagy nagyon nehezen mutatható ki, s tüneteket is csak akkor produkál, amikor már igen előrehaladott stádiumban van a daganat. A hasnyálmirigyrák jelei tehát csak a betegség kései szakaszában mutatkoznak. A… Tovább: Melyek a hasnyálmirigyrák jelei?»

Hasnyálmirigy 2024