Cikkek a(z) Daganat és Hasnyálmirigy kategóriából

A hasnyálmirigy daganat alattomosan növekszik, és sok esetben amikorra olyan komoly tünetek jelentkeznek, amelyek miatt a beteg orvoshoz fordul, arra már a betegség nagyon előrehaladott állapotban van. Gyakran akkor derül ki, hogy hasnyálmirigy daganat okozza a problémát, amikor más betegségek – például sárgaság – vagy nagymértékű testsúlycsökkenés kapcsán keressük fel az orvost.

Hasnyálmirigy onkológus

Hasnyálmirigy onkológus

A hasnyálmirigy rákos megbetegedése súlyos következményeket von maga után. Nemrégiben egy amerikai szaklap úgy nyilatkozott, hogy az ebben szenvedőknek mindössze 5%-nyi esélyük van arra, hogy a megbetegedést követő 6 évben még mindig életben legyenek. A tudomány számos módszer segítségével igyekezett kikutatni ennek a rejtélyes betegségnek az okát, illetve kialakulásának folyamatát…. Tovább: Hasnyálmirigy onkológus»

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Ha panaszainkkal orvoshoz fordulunk, és kiderül, hogy hasnyálmirigy tumorunk van, akkor a legtöbb ember kétségbeesik. Pedig nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Van egy jóindulatú hasnyálmirigy tumor is, ami viszonylag jól kezelhető. Azt, hogy jó- vagy rosszindulatú egy daganat, a hasfalon keresztül végzett úgynevezett biopsziával tudják megállapítani. Az esetek nagy… Tovább: Jóindulatú hasnyálmirigy tumor»

A hasnyálmirigy tumor tünetei

A hasnyálmirigy tumor tünetei

Egy kis hasfájással az ember még nem is gondol arra, hogy nagy baj lehet. Pedig a hasnyálmirigy tumor tünetei közé tartozik például a köldök körüli fájdalom. Érdemes magunkra figyelni, hisz jó tudni, hogy előrehaladott állapotban kevés a gyógyulási esélye ennek a tumornak a fajtájánál. A hasnyálmirigy tumor tünetei leginkább attól… Tovább: A hasnyálmirigy tumor tünetei»

Hasnyálmirigy tumor

Hasnyálmirigy tumor

A hasnyálmirigy betegségei mind nagyon alattomos betegségek, hisz csak akkor jelentkeznek a komoly tünetek, ha már nagy a baj. A hasnyálmirigy tumor is ebbe a kategóriába sorolható. Hazánkban az ötödik helyen áll a rákos megbetegedések „toplistáján”. Pont azért, hogy későn jelentkeznek a tünetek, a betegek is későn kerülnek szakemberhez.  A… Tovább: Hasnyálmirigy tumor»

Hasnyálmirigy rák lefolyása

Hasnyálmirigy rák lefolyása

A hasnyálmirigy rák a kezdetekben nem jár tünetekkel, szinte észrevehetetlen. Ez nagyon sok problémát okoz a továbbiakban, mivel hacsak nincs rutinvizsgálatunk, és nem diagnosztizálják időben, könnyen áttétet képezhet a környező szervekre: máj-, tüdő- és torokrákot is okozhat. A hasnyálmirigy rák lefolyása nagyon sok szenvedéssel jár. Ha időben diagnosztizálják, akkor még… Tovább: Hasnyálmirigy rák lefolyása»

Hasnyálmirigy fej daganat

Hasnyálmirigy fej daganat

A hasnyálmirigy fej daganat (pancreasfej malignus exocrin tumora) egy rákos megbetegedés, mely férfiaknál 30 éves kortól, nőknél 60 éves kortól jelentkezhet, ám mint mindenben, itt is akadhatnak kivételek. Ez a fajta tumor semmilyen hormonális aktivitást nem mutat. Sajnos ez a második leggyakoribb rákos elváltozás, mely az idő előrehaladtával, vagyis az… Tovább: Hasnyálmirigy fej daganat»

Hasnyálmirigy CT

Hasnyálmirigy CT

A CT, vagyis komputertomográf a hagyományos, röntgenes vizsgálat utódja, mely abban hasonlít elődjére, hogy szintén röntgensugárral dolgozik, ám ettől eltérően olyan új vizsgálati módszernek tekinthető, amely speciális felvételi technikával és a számítástechnika segítségével a hagyományos röntgenképnél jóval részletesebb és kivehetőbb információkban gazdagabb képet nyújt. A hasnyálmirigy CT-vel tehát kimutathatóak azok… Tovább: Hasnyálmirigy CT»

Hasnyálmirigy daganat túlélés

Hasnyálmirigy daganat túlélés

A hasnyálmirigy daganat túlélésére akkor van esély, ha korai stádiumban diagnosztizálják a betegséget. Ebben az esetben még tudnak radikális műtétet végezni, egyszóval el tudják távolítani az egész hasnyálmirigyet, ezáltal megakadályozván az áttétet, a daganat továbbterjedését. A hasnyálmirigy daganat túlélésére akkor van kevés esély, ha már a véren keresztül áttétek képződtek,… Tovább: Hasnyálmirigy daganat túlélés»

A hasnyálmirigy daganat okai

A hasnyálmirigy daganat okai

A hasnyálmirigy daganat nagyon elterjedt betegség, főképp az idősebb korosztály van veszélyeztetve emiatt. A hasnyálmirigy daganat okait még nem tudták mind felfedni, de többek közt a dohányzást és a mértéktelen alkoholfogyasztást teszik felelőssé, ám a genetika is közrejátszhat. A betegség diagnosztizálása sajnos sok esetben későn történik meg, mivel a beteg… Tovább: A hasnyálmirigy daganat okai»

A hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei viszonylag nagyon későn jelentkeznek a betegnél, és sajnos ilyenkor már műtétre sem kerülhet sor. Általában a beteg csak olyankor észlel tüneteket, amikor már áttét van, és a többi szerve is elrákosodik. A tünetek nagyon sokféle formában jelennek meg. A legfeltűnőbb a hirtelen fogyás, akár 20 kilót… Tovább: A hasnyálmirigy daganat jelei»

Oldal 1 - 212
Hasnyálmirigy 2024