Hírek betegség és Hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy funkciói

A hasnyálmirigy funkciói

A hasnyálmirigy a hasüreg hátsó részében foglal helyet. Amint a neve is mutatja, egy mirigyes szervről van szó, amely mindössze 10-15 cm hosszúságú, s mégis elengedhetetlenül fontos szervezetünk egészséges működése szempontjából. A hasnyálmirigy funkciói, hogy emésztőenzimeket, illetve hormonokat termeljen. A hasnyálmirigy belső és külső elválasztású mirigyként is igen hasznos szerepet… Tovább: A hasnyálmirigy funkciói»

Áttétes hasnyálmirigy daganat

Áttétes hasnyálmirigy daganat

A hasnyálmirigy betegségei nagyon alattomosak, hisz csak nagyon későn okoznak kellemetlen tüneteket. Az áttétes hasnyálmirigy daganat is ilyen. Az esetek nagy részében mikor felfedeződik a daganat, akkor már nem operálható, és legtöbb esetben már a májon és a gyomron is vannak áttétek. Az áttétes hasnyálmirigy daganat hazánkban az ötödik daganatos… Tovább: Áttétes hasnyálmirigy daganat»

Hasnyálmirigy onkológus

Hasnyálmirigy onkológus

A hasnyálmirigy rákos megbetegedése súlyos következményeket von maga után. Nemrégiben egy amerikai szaklap úgy nyilatkozott, hogy az ebben szenvedőknek mindössze 5%-nyi esélyük van arra, hogy a megbetegedést követő 6 évben még mindig életben legyenek. A tudomány számos módszer segítségével igyekezett kikutatni ennek a rejtélyes betegségnek az okát, illetve kialakulásának folyamatát…. Tovább: Hasnyálmirigy onkológus»

A hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás gyakori probléma. Az igaz, hogy nagyon sok kellemetlenséggel jár, de semmiképp nem olyan súlyos, mint a hasnyálmirigy rák. A hasnyálmirigy sorvadás kezelésére ma már nagyon sok módszer van. Legtöbb esetben szükséges egy-két hét kórházi kezelés, ahol megállapítják, hogy milyen mértékben károsodott a hasnyálmirigy, és hogy mennyire képes… Tovább: A hasnyálmirigy sorvadás kezelése»

Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után

Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után

A hasnyálmirigy gyulladás alattomos betegség, hisz sokáig nem is veszi észre az ember. Sok gyógyszerrel és szigorú diétával kezelhető ki teljesen. Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után nem csak az orvosunktól szerezhetőek be. A diéta lényege a mértékletesség, valamint a só, a cukor, a zsír és az alkohol teljes elhagyása.  A… Tovább: Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után»

A hasnyálmirigy tumor tünetei

A hasnyálmirigy tumor tünetei

Egy kis hasfájással az ember még nem is gondol arra, hogy nagy baj lehet. Pedig a hasnyálmirigy tumor tünetei közé tartozik például a köldök körüli fájdalom. Érdemes magunkra figyelni, hisz jó tudni, hogy előrehaladott állapotban kevés a gyógyulási esélye ennek a tumornak a fajtájánál. A hasnyálmirigy tumor tünetei leginkább attól… Tovább: A hasnyálmirigy tumor tünetei»

Hasnyálmirigy tumor

Hasnyálmirigy tumor

A hasnyálmirigy betegségei mind nagyon alattomos betegségek, hisz csak akkor jelentkeznek a komoly tünetek, ha már nagy a baj. A hasnyálmirigy tumor is ebbe a kategóriába sorolható. Hazánkban az ötödik helyen áll a rákos megbetegedések „toplistáján”. Pont azért, hogy későn jelentkeznek a tünetek, a betegek is későn kerülnek szakemberhez.  A… Tovább: Hasnyálmirigy tumor»

A hasnyálmirigy leállása

A hasnyálmirigy leállása

A hasnyálmirigy funkcióját tekintve létfontosságú szerv, mivel itt termelődnek azok az emésztőenzimek, amely segítségével a vékonybélben lebomlanak a cukrok, a zsírok, valamint a fehérjék. Emellett számos hormont termel, amely a szénhidrát szabályozásában játszik fontos szerepet. A hasnyálmirigy leállása tehát komoly problémákhoz vezet, ezért érdemes időben szakemberhez fordulni, amint probléma merül… Tovább: A hasnyálmirigy leállása»

A hasnyálmirigy kezelése

A hasnyálmirigy kezelése

Ha hasnyálmirigy gyulladást állapítanak meg, kórházi kezelés szükséges. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkut hasnyálmirigy gyulladásunk van, s ilyenkor a hasnyálmirigyet nyugalomba kell helyezni néhány napig. Ez koplalás segítségével megoldható, ami azt jelenti, hogy sem folyadékot, sem táplálékot nem szabad fogyasztani, kizárólag intravénásan juttatják a szervezetbe. Ha a betegnél hasnyálmirigy… Tovább: A hasnyálmirigy kezelése»

Hasnyálmirigy panaszok

Hasnyálmirigy panaszok

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakori betegséggé vált napjainkban, viszont hasnyálmirigy panaszokat nem csak a gyulladás okozhat, hanem daganat, ciszta és cukorbetegség, valamint nagyon sok más probléma is állhat a háttérben. A hasnyálmirigy gyulladás elhanyagolása semmiképp nem ajánlott, mivel a hasnyálmirigy által termelt enzimek ott helyben aktiválódnak gyulladás esetében, és ezek… Tovább: Hasnyálmirigy panaszok»

Oldal 1 - 212
Hasnyálmirigy 2024