0

Mire figyeljünk a hasnyálmirigy diéta receptek elkészítésénél?

A hasnyálmirigy szoros kapcsolatban van a gyomorral, továbbá fontos enzimeket termel az emésztés számára is. Ezért nem mindegy, hogy mit és mennyit fogyasztunk bizonyos ételekből, hogy ne terheljük vele a hasnyálmirigyet, és ne pusztítsuk el a benne található sejteket. A következő hasnyálmirigy diéta receptek bármely hasnyálmirigy megbetegedés mellett fogyaszthatóak, és nem károsítják a benne lévő sejteket.

A hasnyálmirigy diéta receptek elkészítésénél fontos, hogy fogyasszunk zsírszegény húsokat és felvágottakat, mint amilyen a pulyka, a nyúl, a vadhúsok stb. Kerüljük a sós vagy erősen fűszeres ételeket, helyettük együnk nem sózott és zsírszegény halféléket, mint például a pisztráng vagy busa. Disznózsír vagy szalonna helyett használjunk növényi olajakat, amelyeket friss zöldségekből készült salátákra is önthetünk.

Hasnyálmirigy diéta receptek

Hasnyálmirigy diéta receptek

Kerülendők továbbá a nagy zsírtartalmú tejfélék, helyettük vásároljunk zsírszegény tejet és tejtermékeket, túrót, joghurtot stb. A haspuffadást kiváltó hüvelyes zöldségek helyett fogyasszunk inkább salátákat és friss, lédús zöldségeket a hasnyálmirigy diéta receptek elkészítésénél.

A diéta teljes ideje alatt tilos az alkoholfogyasztás vagy a szénsavas üdítőitalok fogyasztása. Helyettük igyunk természetes szódavizet, forrásvizet, gyümölcslevet és teát. Hagyjunk fel teljes mértékben a dohányzással és a kávézással, ugyanis ezeknek rendkívül magas a sejtkárosító hatásuk. A hasnyálmirigy diéta receptek betartásával megelőzhető a súlyosabb hasnyálmirigy betegségségek kialakulása, valamint enyhíthetőek a már meglévő betegség tünetei.

 

  
Iktatva: Diéta, Hasnyálmirigy Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024