2

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Ha panaszainkkal orvoshoz fordulunk, és kiderül, hogy hasnyálmirigy tumorunk van, akkor a legtöbb ember kétségbeesik. Pedig nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Van egy jóindulatú hasnyálmirigy tumor is, ami viszonylag jól kezelhető. Azt, hogy jó- vagy rosszindulatú egy daganat, a hasfalon keresztül végzett úgynevezett biopsziával tudják megállapítani. Az esetek nagy részében már nem kell felvágni az egész hasfalat ennek megállapításához.

A jóindulatú hasnyálmirigy tumor is rákos megbetegedésnek számít, azzal a különbséggel, hogy nem terjed olyan gyorsan, és nagyobb a gyógyulási esély is. Sajnos a hasnyálmirigy tumor csak későn okoz olyan mértékű problémákat, amivel a betegek orvoshoz fordulnak. Ezért fordulhat elő, hogy már késő, majdnem végstádiumban kerülnek orvoshoz az ilyen betegek.

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Az esetek nagy részében a jóindulatú hasnyálmirigy tumor nem igényel utólagos kemoterápiás vagy sugárkezelést, de a műtéti úton való eltávolítást nem lehet megúszni. Fontos, hogy ezt a lépést megtegyék az orvosok, hisz a kezeletlen tumor idővel rosszindulatúvá is fajulhat, ezáltal a környező szerveket vagy épp a csontokat is beborítja.

A jóindulatú hasnyálmirigy tumor jó eséllyel tehető tünetmentessé. Igen, csak tünetmentessé, hisz még gyógyíthatatlan betegségnek minősül. Pár év elteltével mondják csak ki az orvosok, hogy meggyógyult a beteg. Ezt tartsuk szem előtt a gyógyulási fázisban, és ne keseredjünk el.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , , , ,

2 hozzászólás "Jóindulatú hasnyálmirigy tumor"

 1. Radics Ferencne szerint:

  Hasnyalmirigy tumort talaltak nalam novemberben ultrahangon, aztan decemberben CT is megerositette feji reszen van 2,5cm-es.
  December folyaman besargultam, aztan egy stent kerult behelyezesre endoszkoppal a kozos epevezetekbe, majd szovettanhoz is vettek endoszkoppal mintat .
  Az eredmeny nem mutatta ki a rakos sejteket ezert megismeteltek a procedurat ezuttal 4 kulonbozo helyrol is vettek mintat, es ugyanugy tenyleges diagnozist nem tudtak felallitani masidjara sem.Vagyis szerintem nem malignus a tumor,de itt az orvos csapat erosen ketelkedik .A pankreasz szakorvost kertem hogy akkor laparoszkopos vizsgalatot csinaljon es operalhon meg. Ettol 100%_ban elzarkozott
  Egyetlen dolgot akarnak rameroltetni a kemo es sugarterapiat.Mindezt diagnozis nelkul.
  Kozben Januartol szedem a Celladam cseppeket(4 uveggel hasznaltam el) visszajot az etvagyam, semmi fajdalmam nincs visszahiztam, a diabeteszem is stabilizalodott , egyre kevesebb inzulinra van szuksegem, eronletem is megfelelo.
  A tortenet Skociaban zajlik, 56 eves vagyok, a kemot visszautasitottam vegervenyesen, most a sugarterapiaval ostromolnak,olyan mintha nekik csak ez szamitana, a gyogyulasrol vagy mutetrol semmi szo nem esik.
  Velemenyre,tanacsra lenne szuksegem.
  CT lett ismetelve ket hete es decemberivel osszehasonlitva nem nott a tumor, az altalanos allapotom nagyon jo.Biciklizek, uszok,
  Emesztest segito gyogyszert szedek a CREON 25 000
  Es a LANTUS inzulint

  • Susy szerint:

   Kedves Radics Ferencné!

   Édesanyámat már kb másfél éve vizsgálják CT..MR..PET CT..stb nála is hasnyálmirigy tumorra gyanakodnak annak ellenére, hogy már kétszer vettek tőle szövettant és mindkét esetben negatív lett az eredmény.
   Nagyon sokat fogyott nincs étvágya, gyenge de fájdalmai nincsenek. Kétségbe vagyunk esve nem tudjuk hogyan tudnánk segíteni hisz nincs egyértelmű diagnózis. Mást mond a sebész és mást az onkológus. Három hete újból felnyitották de a sebész szerint menthetetlen az állapota míg az onkológus szerint nem hasnyálmirigyrákos és további vizsgálatokat szeretne. Anyukám gyógyteákat iszik illetve B6 vitamint és B12 injekciót kap.

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024