0

Hasnyálmirigy panaszok

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakori betegséggé vált napjainkban, viszont hasnyálmirigy panaszokat nem csak a gyulladás okozhat, hanem daganat, ciszta és cukorbetegség, valamint nagyon sok más probléma is állhat a háttérben. A hasnyálmirigy gyulladás elhanyagolása semmiképp nem ajánlott, mivel a hasnyálmirigy által termelt enzimek ott helyben aktiválódnak gyulladás esetében, és ezek nagy mértékben roncsolják a sejteket, mely akár rákhoz is vezethet.

A hasnyálmirigy panaszok általában más emésztőszervi megbetegedésre is utalnak, viszont ez egy rutin vizsgálat alatt nagyon könnyen kiderülhet. Az enzimek száma megnövekszik, gyakran bekerülnek a véráramba, ezzel lázat és émelygést váltva ki.

Hasnyálmirigy panaszok

Hasnyálmirigy panaszok

A hasnyálmirigyes panaszok közé tartozik a fejfájás, a hasi fájdalom, a gerincfájdalom, a hányás, szédülés, láz. A legtöbb tünet nagyon intenzív, olyannyira, hogy azonnal észleljük, hogy segítségre szorulunk. A hasnyálmirigy gyulladás esetében kórházi kezelés szükséges. A hasnyálmirigy megbetegedéséért felelős lehet a túlzott alkoholfogyasztás, a nem megfelelő életmód, a zsíros ételek túlzott fogyasztása, valamint az epekő is.

Ha hasnyálmirigy panaszokat észlelünk, azonnal vizsgáltassuk ki alaposan magunkat, és hogy ezeket megelőzzük, tehetünk olyan lépéseket, amelyek megakadályozhatják, hogy egy ilyen sok kellemetlenséggel járó betegségben szenvedjünk. Érdemes havonta diétás napokat tartani, olaj helyett használjunk kókuszolajat, sportoljunk, és ami lényeges, kerüljük a dohányzást és az alkoholfogyasztást.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024