1

Hasnyálmirigy nélkül lehet élni

Daganatos megbetegedésnél az esetek nagy részében szükségessé válhat a hasnyálmirigy eltávolítása. Ilyenkor az emberek többségének az az első kérdése, hogy hasnyálmirigy nélkül lehet-e élni. Erre a kérdésre határozott igen a válasz. Most már nagyon jó gyógyszereket lehet kapni annak érdekében, hogy amennyire csak lehetséges, pótolni lehessen a hasnyálmirigy funkcióit.

Bár hasnyálmirigy nélkül lehet élni, de ez az állapot nagy odafigyelést igényel. A hasnyálmirigy által termelt emésztőenzimek nagyon jól pótolhatóak. Lényeges, hogy mindig étkezés alatt vegyük be az ajánlott enzimeket, így tudjuk biztosítani, hogy megfelelő legyen a hatás.

Hasnyálmirigy nélkül lehet élni

Hasnyálmirigy nélkül lehet élni

A hasnyálmirigy másik fontos feladata az inzulintermelés. Hasnyálmirigy nélkül lehet élni még az inzulin termelésének leállása esetben is, ám nagyon fontos, hogy mindig időben és kellő mennyiségű inzulint adjunk be magunknak. Ehhez nagyon öntudatosnak kell lennünk, hisz nagy odafigyelést igényel az időpontok betartása, valamint a mennyiség megállapítása is.

Vannak esetek, amikor nem csak eltávolítása miatt kell nélkülözni a hasnyálmirigyet, hanem a folyamatos gyulladások is csökkenthetik a működését, vagy az esetleges ciszták eltávolításakor csonkolhatják azt. Ezen állapotokban is lehet élni, sőt sok odafigyeléssel akár teljes életet is élhetünk. Alapvető szempont bármelyik esetben a határozottság és az öntudatosság, hisz mindhárom esetben nagyon fontos, hogy akkor és annyi gyógyszert vegyünk be, amennyit az orvos előírt.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , , ,

Egy hozzászólás "Hasnyálmirigy nélkül lehet élni"

  1. Kriszta szerint:

    Kérdésem lenne, hogy melyik gyógyszereket ajánlja hasnyálmirigy emésztőenzim pótlására? A sok fajta közül melyiket válasszuk?
    Köszönöm!

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024