1

Hasnyálmirigy kímélő diéta

A hasnyálmirigy kímélő diéta segít megelőzni ezen létfontosságú szerv megbetegedését. Ha fellépett egy működési zavar, és emiatt választjuk a diétát, akkor elősegíti a mirigy gyógyulását, regenerálódást, megakadályozza a betegség súlyosbodását. Első lépésként az alkoholt és a cigarettát kell kiiktatni vagy minimális szintre csökkenteni.

Antioxidánsokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket ajánlott fogyasztani a hasnyálmirigy kímélő diéta során. Ugyanakkor a vörös húsokat csirkehúsra kell cserélni, és minél alacsonyabb zsírtartalmú ételeket kell előnyben részesíteni a felvágottakkal szemben. Jót tesznek a natúr zöldség- és gyümölcslevek, a teák, a szénsavmentes ásványvíz. A gyorséttermi, zsíros, sok cukrot tartalmazó és túlfűszerezett ételeket „nem kedveli” a hasnyálmirigy.

Hasnyálmirigy kímélő diéta

Hasnyálmirigy kímélő diéta

Reggelire fogyaszthatunk egy adag teljes kiőrlésű gabonát sovány tejjel vagy joghurttal, egy darab keményre főtt tojást és narancslét. Hasnyálmirigy kímélő diéta estén ebédre ehetünk főtt csirkemellet párolt zöldséggel, vagy készíthetünk szendvicset teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérből, pulykahúsból, zöldsalátából és paradicsomból. Egy másik alternatíva lehet egy ízletes, de nem túlfűszerezett zöldségleves. Uzsonnára fogyaszthatunk zsírszegény sajtot toast kenyérrel, utána néhány gyümölcsöt vagy egy pohár gyümölcslét.

Vacsorára tippek: hal zöldségekkel vagy brokkolival, barna rizs párolt zöldséggel, csirkemell zöldségsalátával vagy spenóttal. A hasnyálmirigy kímélő diéta „nem ismeri” a chipseket, az olajban sült ételeket, a cukrozott és színezett üdítőitalokat, édességeket. Ha már kialakult valamilyen hasnyálmirigy betegség, nagyon komolyan kell venni a diétát.

  
Iktatva: Diéta, Hasnyálmirigy Címkék: , , , , ,

Egy hozzászólás "Hasnyálmirigy kímélő diéta"

  1. Takács Zoltán szerint:

    Hól találok olyan könyvet, füzetet ami tájékoztat miket fogyasztható, és hogy készítsem el lépésről lépésre??

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024