0

Hasnyálmirigy hátfájás tünettel?

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakori betegség, mely általában gyógyszeres vagy kórházi kezelés után elmúlik, de lehet életveszélyes is. A hasnyálmirigy megbetegedéseket nagyon sok probléma okozhatja, ilyenek az alkohol, a túlzott zsírfogyasztás, dohányzás és a káros életmód. Tünetei lehetnek intenzívek, de akár tompa fájdalmat is érezhetünk az első fázisban. A hasnyálmirigy gyulladás tünetei a hányás, rosszullét, émelygés, hasi fájdalom és bizonyos esetekben hátfájás is jelentkezhet.

A hasnyálmirigy gyulladás tüneteként a hátfájás azért gyakori, mert a fájdalom a hasból kisugározhat a gerinc felé, gerincfájdalmat okozva a betegnek. Ez ellen sajnos sokat nem tehetünk. A gyulladást kell leküzdeni végérvényesen, addig a hátfájás sem szűnik meg.

Hasnyálmirigy hátfájás

Hasnyálmirigy hátfájás

Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy hasnyálmirigy gyulladásunk vagy csak sima hátfájásunk van, néhány erre utaló jel segítségünkre lehet. Ha sima hátfájásunk van, tehát nincs összefüggésben a hasnyálmiriggyel, azt okozhatja tüdőgyulladás vagy hátgerincferdülés is. Amennyiben ez a probléma, a hátfájás főként akkor jelentkezik, ha mozgásban vagyunk. Ezzel szemben, ha hasnyálmirigyes hátfájásunk van, ezt éjszaka, pihenés közben is tapasztalhatjuk.

Ha hasnyálmirigyes hátfájással küzdünk, azt más tünetek is kísérik. A folyamatos hasi fájdalom, a rosszullétek, a hányás, a hirtelen fogyás, ha hátfájással is társulnak, az lehet hasnyálmirigy gyulladás. Ezeket a tüneteket más betegség is okozhatja, de amint észlelünk valamit, érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

  
Iktatva: Gyulladás, Hasnyálmirigy Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024