1

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája

Az egészséges táplálkozás nemcsak a beteg szervezetnek fontos, hanem az egészségesnek is. A hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétáját lényeges, hogy szakember állítsa össze, függetlenül attól, hogy a betegek is érzik, hogy mi az, amitől jobban vagy rosszabbul vannak. A jól összeállított diéta nemcsak kordában tartja a gyulladást, de segít abban is, hogy gyorsabban gyógyuljon a beteg.

A hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája bár nem szigorú, mégis vannak benne megkötések, valamint tiltott dolgok. Az egyik ilyen, hogy semmiféle alkohol nem fogyasztható addig, míg teljes mértékben nem gyógyul meg a beteg. Ezen kívül kerülni kell minden olyan ételt, ami fűszeres, függetlenül attól, hogy a fűszerek segítik az emésztést. Hasnyálmirigy gyulladás esetében azonban irritálják az amúgy is érzékeny szervet.

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája

Minden diéta lényege, hogy tartsuk be a szabályokat, és fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot. A hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája leginkább gyógyteák fogyasztását ajánlja, de természetesen a szénsavmentes ásványvíz is jótékony.

A hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétájának ezen kívül tartalmaznia kell antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztását – leginkább a paradicsomot ajánlják. A tejtermékek közül inkább a savanyított változatok fogyaszthatóak, de ha nagyon súlyos a gyulladás, akkor bizonyos ideig érdemes kihagyni az étrendből. A diéta napi öt étkezést ajánl, de minden alkalommal csak kis mennyiséget, hogy ne terhelődjön meg sem a gyomor, sem a hasnyálmirigy.

  
Iktatva: Diéta, Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "Hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája"

  1. Somorjai Péterné szerint:

    Szeretnék recepteket kérni hasnyálmirigy betegségre.

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024