0

Hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje

Mint minden betegségnek, a hasnyálmirigy gyulladásnak is van gyógyulási ideje. Bár szervezettől is függ, de ki lehet jelenteni, hogy kórházi kezelés mellett a hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje általában 2-3 hét. Ez idő alatt nemcsak a diétát kell betartani, hanem az előírt gyógyszereket is rendszeresen kell szedni. Kórházi kezelés után a diétát otthon is tartani kell.

A hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje függ a beteg általános állapotától is, hisz amennyiben egy egyébként egészséges ember kap hasnyálmirigy gyulladást, akkor rövidülhet ez az idő, de amennyiben egy amúgy is beteg szervezet küszködik ezzel a betegséggel, akkor ez az idő hosszabb.

Hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje

Hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje

Fontos megérteni, hogy attól, hogy a beteget a kórházból kiengedik, még nem lehet teljes mértékben gyógyultnak nyilvánítani. Az esetleges gyógyszereket otthon is szedni kell, ugyanakkor az is nagyon lényeges, hogy a diétát se szegje meg a beteg. A hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje rövidíthető, ha szigorú diétát tart a páciens, és különböző alternatív megoldásokat is használ. Ilyenek például a gyógyteák.

Bár a hasnyálmirigy gyulladás gyógyulási ideje nem hosszú, arra azért érdemes odafigyelni, hogy amennyiben az alapvető szabályokat nem tartja be, akkor könnyen visszaeshet, ezzel pedig akár annyira súlyos állapotba is kerülhet, hogy intenzív ellátásra szorul. Az előírt időszakot (a 4-6 hetet) fontos, hogy teljes mértékben betartsa a beteg, és utána is csak óvatosan térjen vissza a betegsége előtti étkezéshez.

  
Iktatva: Gyulladás, Hasnyálmirigy Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024