0

Hasnyálmirigy daganat túlélés

A hasnyálmirigy daganat túlélésére akkor van esély, ha korai stádiumban diagnosztizálják a betegséget. Ebben az esetben még tudnak radikális műtétet végezni, egyszóval el tudják távolítani az egész hasnyálmirigyet, ezáltal megakadályozván az áttétet, a daganat továbbterjedését.

A hasnyálmirigy daganat túlélésére akkor van kevés esély, ha már a véren keresztül áttétek képződtek, és elrákosodtak az olyan létfontosságú szervek, mint a máj vagy tüdő. Ezen kívül, ha túl későn diagnosztizálják, rendkívüli fogyás következhet be (akár 15 kg havonta), ez pedig nagyon legyengíti az immunrendszert, mely során értelemszerűen súlyosbodik a betegség is.

Hasnyálmirigy daganat túlélés

Hasnyálmirigy daganat túlélés

A hasnyálmirigy daganat túlélésére való esélyt akkor növelhetjük, ha a tünetek közül bármelyiket észleljük, azonnal orvoshoz fordulunk. Műtétet végezhetnek el vagy sugárkezeléseket is alkalmazhatnak. Legnagyobb esély akkor van a gyógyulásra, ha teljesen megakadályozzák a daganat továbbterjedését, azaz eltávolítják azt. Sugárkezelést általában az áttétes betegeknél alkalmaznak.

A hasnyálmirigy daganat túlélését nagyban befolyásolja az életmód is. Az egészséges étrend, a mozgás, a pozitív hozzáállás mind részei a betegség leküzdésének. Fontos, hogy ne veszítsük el a reményt, hisz a gyógyulni akarás a gyógyulás része. A stressz, a folyamatos idegesség csak ronthat az állapoton. Fontos ugyanakkor, hogy ne fogyasszunk olyan anyagokat, amelyek károsítják az állapotunkat, és kövessük az orvos utasításait.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024