1

Hasnyálmirigy betegség lelki okai

„Minden az agyban dől el” – halljuk gyakran napjainkban. Pszichológusok kutatásai kimutatták, hogy vannak emberek, akik bevonzzák maguknak a jót és a rosszat. Szerencsés az, aki pozitívan gondolkodik, mert boldogabban élhet, de mi van azokkal, akik állandóan rossz dolgokra gondolnak? Sajnos a negatívan gondolkodó emberek gyakrabban betegednek meg. A hasnyálmirigy betegségnek lelki okai is vannak.

A hasnyálmirigynek, mint tudjuk, két fő feladata van: az inzulin hormon termelése és az emésztőenzimek, azaz a zsírt, fehérjét és szénhidrátokat lebontó enzimek termelése. A hasnyálmirigy betegség lelki okokon is alapulhat. Ha folyton arra gondolunk, hogy nem gyógyulunk meg, akkor lassan fog történni a gyógyulás folyamata, vagy valóban nem fogunk meggyógyulni.

Hasnyálmirigy betegség lelki okai

Hasnyálmirigy betegség lelki okai

A hasnyálmirigy betegség lelki okai közé tartozhatnak az olyan problémák környezetünkből, amelyeket nem vagyunk képesek feldolgozni. Ekkor az idegrendszer kikészül, és lassítja a többi szerv működését. Gyakran történik meg, hogy nem a problémák miatt, hanem azért leszünk betegebbek, mert megérezzük, hogy fáj valahol, és rögtön a legrosszabbra gondolunk, bemeséljük magunknak, hogy gyógyíthatatlan betegek vagyunk.

Van megoldása a hasnyálmirigy betegség lelki okainak is. Mindig ajánlott a fizikai gyógyítás mellett a lelki támasz, amikor megtanuljuk elfogadni magunkat, és elhinni, hogy szerethetőek vagyunk. Azt is számba kell vennünk, hogy sorsunkat nem mi irányítjuk, de harcolnunk kell a boldogságunkért.

 

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: ,

Egy hozzászólás "Hasnyálmirigy betegség lelki okai"

 1. Krnács Mercédesz szerint:

  PANCREATITIS – Receptek hasnyálmirigy-problámékkal élő társaimnak

  Könyvemet elsősorban hasnyálmirigy-gyulladásos problémákkal küzdő sorstársaimnak ajánlom. Megtapasztaltam, milyen nehéz megtanulni együtt élni a gondolattal, hogy sok mindenről le kell mondani, ami napi rendszerességgel kerülhetett tányérunkba.
  De most fel a fejjel! Gyerünk sütni-főzni!
  Receptjeimet fotókkal, rajzaimmal és animációkkal illusztrálva ajánlom akár fogyókúrázóknak is. Emlékszem, milyen volt az első időszak, mikor szembesültem vele: változtatni kell az életmódomon.
  Jómagam 15 éve élek együtt a hasnyálmirigy-gyulladással és néha epés panaszokkal. Sokféle diétát kipróbáltam. Így alakult ki évek alatt mit mivel tudok helyettesíteni, olyan ételeket az asztalra rakni, ami mások számára is kulináris élményt nyújt.
  Kreatív művészember lévén elhatároztam, hogy a megszokottól „kicsit más” stílusban kínálom tálcán az általam kitalált, kipróbált finomságokat!

  http://merci.ininet.hu/

  http://konyvaruhaz.info/hu_HU/pancreatitis

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024