11

Hasnyálmirigy betegek étrendje

Fontos lenne mindenkiben tudatosítani, hogy egészségesen nemcsak akkor kell táplálkozni, ha már baj van, hanem megelőzésképpen is. A hasnyálmirigy betegek étrendje is tulajdonképpen az egészséges táplálkozás alapjait összegezi. A legfontosabb a mértékletesség, gyulladás esetén pedig lényeges a „sokszor keveset” elv betartása.

Fontos, hogy a hasnyálmirigy betegek étrendje ne tartalmazzon sok zsírt és fűszereket, mert az amúgy is érzékeny hasnyálmirigyet ezek terhelik meg a legjobban. Minden orvos véleménye, hogy az egészséges táplálkozásba beletartoznak a különböző zöldségek, gyümölcsök fogyasztása.

Hasnyálmirigy betegek étrendje

Hasnyálmirigy betegek étrendje

Annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy mi az, amit nyugodtan megehet a beteg, lényeges, hogy egy dietetikus tanácsát kikérje, hisz ők azok, akik a hasnyálmirigy betegek étrendjét a legjobban be tudják állítani. Mivel minden ember más, épp ezért mindenkinek személyre kell szabni a diétát is.

A hasnyálmirigy betegek étrendje a legkisebb mennyiségű alkoholt sem engedi meg, de például a paradicsom nyers fogyasztását mindenkinek ajánlja. A disznóhús kerülendő, helyette inkább a csirke, pulyka esetleg sovány marhahús fogyasztható. Alapos odafigyeléssel szinte a beteg is rájön, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyektől jobban érzi magát, és melyek azok, amelyektől rosszul. Természetesen az életmód is jár némi megszorítással, hisz nem mindegy például, hogy valaki aktívan sportol vagy pedig ülő munkát végez, mint ahogy az sem, hogy mennyire stresszes életet él.

  
Iktatva: Diéta, Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

11 hozzászólás "Hasnyálmirigy betegek étrendje"

 1. Koziczné Holyba Krisztina szerint:

  Jó napot kívánok!

  Szeretném megkérdezni , lenne rá lehetőség,hogy egy heti kímélő menüt összeállítanának.

  Édesanyám részére nagy szükség lenne rá.

  Előre is köszönöm!

  üdv:Koziczné Kriszta

 2. Kéri Margit szerint:

  előre is köszönöm a heti menű összeállítást

 3. kovi szerint:

  A zsir a legfőbb ellenfél

 4. Kántor Ildikó szerint:

  Kérek etrendet

 5. Anna szerint:

  Hasnyalmirigy tulmokodesre erdekelne egy egeszseges etrend masfel eves gyerek szamara!Koszonom!

 6. Papp Eva szerint:

  Szeretnek kapni egy etrendet egy hasnyalmirigy beteg reszere.

 7. Anna szerint:

  Egy hasnyalmirigy tulmukodesre erdekelne egy egeszseges etrend egy 2 eves gyerek szamara.koszonom.

 8. Papné Csaplár Krisztina szerint:

  Hasnyálmirigygyulladásból lábadozom. Nagy segítségemre

 9. Évi szerint:

  Szép jó napot kívánok!
  óriási segítségre lenne szükségem.
  hasnyálmirigy daganatos betegről lenne szó, akinek még pluszban Stent is be lett építve az epevezetékébe, szeretnék kérni pár tanácsot, öteltet, étrendet….
  Eszméletlen gyenge, óriási fájdalmai mellett nagyon keveset eszik.. Fel szeretném erősíteni, de nem tudom mivel teszek jót…. .

  segítségéért előre is hálász köszönet

 10. Pesthy Ferencné szerint:

  Mütét után megállapítottak, hogy daganat kemóterápiára kell mennem kérdezem mit lehet ilyenkor enni. Hasnyálmirigy daganat, most megyek majd szövettanra még nem tudni, hogy mi lesz. Kérem adjanak tanácsot

  köszönettel: Pesthy Ferencné

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024