0

Hasnyálmirigy beteg diétája

Az emésztésben fontos szerepet játszik a hasnyálmirigy, amely egy külső és belső elválasztású mirigy. Az endokrin (belső) elválasztás során hormonokat termel, például inzulint, míg az exokrin (külső) elválasztás során olyan emésztőenzimeket, melyek lebontják a fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat. A hasnyálmirigy beteg diétáját akkor állítják össze, amikor a külső elválasztásnál valami nincs rendben.

A hasnyálmirigy betegségek közé tartoznak a hasnyálmirigy gyulladás, a hasnyálmirigy rák és a cukorbetegség. Legyen szó bármelyik betegségről, szükségessé válik a  hasnyálmirigy beteg diétája. Ami életben tart minket és létfontosságú, az a táplálkozás, ezért figyelnünk kell arra, hogy mikor, mit és mennyit fogyasztunk. Ha mégis felüti fejét valamely betegség, forduljunk orvoshoz, aki összeállít egy személyre szabott diétát a gyógyszerek mellé.

Hasnyálmirigy beteg diétája

Hasnyálmirigy beteg diétája

 A hasnyálmirigy beteg diétája az eddig megszokott étrendtől főként abban tér el, hogy kerülnie kell a túl sok zsír és szénhidrát bejutását a szervezetbe. Gyakran megtörténik, ha súlyos a gyulladás, hogy a diéta elején a betegnek koplalnia kell, majd utána egy ideig csak folyékony táplálékot ehet. Amikor már gyógyulás mutatkozik, jöhetnek a pépes és könnyen emészthető ételek.

Tartsuk szem előtt, hogy komoly betegségről van szó, ezért nagyon fontos, hogy a hasnyálmirigy beteg diétáját betartsa,  a gyógyszeres kezelés mellett csak így érhető el gyógyulás.

 

  
Iktatva: Diéta, Hasnyálmirigy Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024