0

A hasnyálmirigyrák gyógyítása csak időbeni diagnosztizálással lehetséges

A hasnyálmirigyrák a legveszélyesebb tumorfajták közé sorolható. Napjainkban is olyan visszafordíthatatlan elváltozásként tartják számon, amelynek gyógyítása gyakran a fájdalomcsillapításra vagy a páciens életének meghosszabbítására szűkül le a kései felfedezés és diagnosztizálás miatt. A hasnyálmirigyrák nehezen kezelhető ugyan, mégis időbeni diagnosztizálással és megfelelő terápiával a hasnyálmirigyrák gyógyítása lehetséges, a betegséget felépülés koronázhatja.

A hasnyálmirigyrák gyógyítása statisztikailag az utóbbi évek hatékonyabb gyógykezeléseinek köszönhetően jelentős mértékben javult. Mint a többi daganattípusnál, a hasnyálmirigyrák esetében is a daganat mérete, az áttétek száma és viselkedése határozza meg a terápiát. A hasnyálmirigyrákban szenvedő páciensek gyógyításában is az operációé a meghatározó szerep, de emellett szükség van más kezelésekre is.

Hasnyálmirigyrák gyógyítása

Hasnyálmirigyrák gyógyítása

Az előrehaladott stádiumban lévő hasnyálmirigyrák esetében kemoterápiát alkalmaznak külső besugárzással és/vagy gyógyszeres kezeléssel kombinálva. A kórházi adatok szerint az esetek jelentős hányadában a daganat már operálhatatlan, mire a páciens bekerül a klinikára. Ekkorra ugyanis a tumor már áttéteket képez, amelyek behálózzák a környező szerveket is. Ebben az esetben a hasnyálmirigyrák gyógyítása nem megvalósítható.

Ha időben diagnosztizálják a hasnyálmirigyrákot, amikor a tumor kialakulása még kezdeti stádiumban van, és nem alakultak ki áttétek, a hasnyálmirigyrák gyógyítása sebészi beavatkozással megoldható. Sokszor akkor is elvégzik a műtétet, ha nincs remény a gyógyulásra, a patkóbélre nehezedő nyomást vagy az emésztési bántalmakat próbálják meg vele csökkenteni.

 

  
Iktatva: Hasnyálmirigyrák Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024