0

A hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás gyakori probléma. Az igaz, hogy nagyon sok kellemetlenséggel jár, de semmiképp nem olyan súlyos, mint a hasnyálmirigy rák. A hasnyálmirigy sorvadás kezelésére ma már nagyon sok módszer van. Legtöbb esetben szükséges egy-két hét kórházi kezelés, ahol megállapítják, hogy milyen mértékben károsodott a hasnyálmirigy, és hogy mennyire képes ezentúl ellátni feladatait.

Ha nem túl súlyos, a beteg hazamehet, és csak kontrollra kell járnia gyakran, természetesen kap gyógyszeres kezelést. Néhány esetben, amikor már előrehaladott állapotban van a betegség, a hasnyálmirigy sorvadás kezelésére már nincs túl sok módszer, ilyenkor mesterségesen kell ellátni a hasnyálmirigy legfőbb feladatait. Ha csökken az inzulintermelés és cukorbetegség alakul ki, mesterségesen juttatják majd a szervezetbe. Ha pedig annyira károsodott a szerv, hogy nem képes emésztőenzimeket termelni, ezeket tabletta formájában pótolják.

Hasnyálmirigy sorvadás kezelése

Hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás kezelésében is nagy szerepet játszik a hozzáállás. Nem kell rögtön megijedni, hisz ha sokat aggódunk, hogy nem gyógyulunk meg, valóban így is lesz. Az viszont elengedhetetlen, hogy komolyan vegyük a betegséget, gyakran járjunk kontrollra, és kövessük orvosunk utasításait.

Ahhoz, hogy a hasnyálmirigy sorvadás kezelése valóban eredményes legyen, nekünk is kell apró változásokat vinni az életünkbe. Ilyen az étrendünkre való odafigyelés. A szénhidrátok, a cukor, az alkohol és a dohányzás mind olyan tényezők, amelyek teljesen tönkretehetik a kezelés hatékonyságát, tehát a gyógyulás érdekében kerüljük ezeket.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024