0

A hasnyálmirigy problémák lelki okai

A hasnyálmirigy megbetegedésekben olykor nagy szerepe van a mentalitásnak is. Napjainkban a sok negatív hír, a stressz, a hajtás nagyon sok embernél olyan mentális problémákat okoz, amelyek az egészségre is kihatnak. Bizonyított tény, hogy aki negatívan gondolkodik, passzív, és mindenben a rosszat látja, az hamarabb megbetegszik, mint egy boldog ember. A hasnyálmirigy problémáknak lelki okai is lehetnek.

A stressz, mint tudjuk, nagyon káros a szervezetre. Nem csak a közérzetünket rombolja, de nagy hatással van az emésztésre is. Stressz hatására nagyon sok gyomorsav termelődhet, ami befolyásolja a hasnyálmirigy működést is. A hasnyálmirigy legfőbb feladata az inzulin és az emésztőenzimek termelése, és amikor hasnyálmirigy problémák lépnek fel, akár lelki okok miatt, a hasnyálmirigy csökkent működése cukorbetegséghez is vezethet.

Hasnyálmirigy problémák lelki okai

Hasnyálmirigy problémák lelki okai

Nagyon sok ember rögeszmés, és apró, enyhébb betegségek fellépténél is nagyon súlyosnak látja a helyzetet, és azonnal bebeszéli magának, hogy ő halálos beteg. Az ilyen gondolkodásmód is rendkívül káros a szervezetre, s az ilyen embereknél alakulnak ki a hasnyálmirigy problémák is lelki okokból, hisz az agy a központi rendszer, és az, aki betegnek érzi magát, az valóban meg is betegszik.

A hasnyálmirigy problémák megelőzéséért is nagyon fontos a lelki stabilitás. Nagyon fontos, hogy ha valóban betegek vagyunk, orvoshoz forduljunk, és ne kezdjünk el antibiotikumokat szedni, ne essünk pánikba, mert sokat ártunk önmagunknak.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024