0

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakran előforduló betegség, mely intenzív tünetekkel jár. Legtöbb esetben kezelhető anélkül, hogy bármilyen károsodást szenvednénk, viszont vannak esetek, amikor a gyógyszeres kezelésen kívül más beavatkozásokra is szükség van. A hasnyálmirigy gyulladás jeleit könnyen észlelhetjük, ezért amint felmerül a legkisebb gyanú is, fontos, hogy azonnal forduljunk orvoshoz.

A hasnyálmirigy gyulladás jelei közé tartozik többek közt a hasfájás. A legtöbben felhasi fájdalomra panaszkodnak, de ez kisugározhat a gerincre is, és háti fájdalmat is okozhat. Gyakori tünet a hányás. A hasnyálmirigy gyulladásos betegeknél gyakori ez a tünet, és főként étkezés után egy-másfél óra elteltével jelentkezik. Ezek a tünetek a nem megfelelő epeműködésre is utalhatnak, ezért nélkülözhetetlen az orvosi vizsgálat.

Hasnyálmirigy gyulladás jelei

Hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy jele az is lehet, ha nagyon sokat émelygünk, és nem múló puffadást észlelünk. Ezt a tünetet a hasnyálmirigy megnagyobbodása okozza. A hasnyálmirigy gyulladás alatt nagyon sok enzim és más anyagok is a vérbe juthatnak, ez vezethet lázhoz, émelygéshez, gyengeséghez.

A hasnyálmirigy jelei tulajdonképpen utalhatnak bármely más emésztőrendszeri szerv megbetegedésének a tünetére is, viszont azt mindenképp észlelhetjük, hogy probléma van, és orvosi segítségre szorulunk, ezért nem szabad elhanyagolnunk a kivizsgáltatást. Minél előbb meg kell szüntetnünk a gyulladást, különben komplikációk léphetnek fel, és a gyógyszeres kezelés nem lesz elegendő.

  
Iktatva: Gyulladás, Hasnyálmirigy Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024