0

A hasnyálmirigy daganat okai

A hasnyálmirigy daganat nagyon elterjedt betegség, főképp az idősebb korosztály van veszélyeztetve emiatt. A hasnyálmirigy daganat okait még nem tudták mind felfedni, de többek közt a dohányzást és a mértéktelen alkoholfogyasztást teszik felelőssé, ám a genetika is közrejátszhat. A betegség diagnosztizálása sajnos sok esetben későn történik meg, mivel a beteg csak akkor fordul orvoshoz, amikor a tünetei elviselhetetlenek. Ilyenkor viszont már nagyon kevés az esély a gyógyulásra.

A hasnyálmirigy daganat okai közt a dohányzás mindenképp megemlíthető, sőt ennek mennyisége is nagyon befolyásolja a daganat kialakulásának kockázatát. Minél többet dohányzunk, annál több esélyt adunk a rák kialakulásának.

Hasnyálmirigy daganat okai

Hasnyálmirigy daganat okai

A hasnyálmirigy daganat okai nem pontosítottak, viszont minél később vesszük észre, annál több kockázati tényezővel kell szembenéznünk. Többek közt, ha áttét van, más szerveink is megbetegedhetnek, ha pedig nagyon elterjed a hasnyálmirigyen, akkor teljesen el kell azt távolítani – néhány esetben a léppel együtt –, és ilyen esetben már nem számíthatunk végleges gyógyulásra.

A hasnyálmirigy daganat okai közt az alkohol is megemlíthető, mivel a mértéktelen alkoholfogyasztás nemcsak a többi belső szervünkre van negatív hatással, hanem a rákos sejtek kialakulását is elősegíti. Ezen kívül a koffeint is érdemes kerülni. Ha bármely, erre a betegségre utaló tünetet tapasztaljuk, mielőbb forduljunk orvoshoz, hisz korai diagnózis esetén nagy esély van a végleges gyógyulásra.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024