1

A hasnyálmirigy átültetés ára

A hasnyálmirigy egy külső és belső elválasztású mirigyként egyaránt működő szervünk. Külső elválasztású mirigyként emésztőenzimeket, belső elválasztásúként pedig létfontosságú hormonokat termel. Sajnos az idősebb korosztály, illetve a dohányzók és gyakori koffein- valamint alkoholfogyasztók körében nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen rossz irányú elváltozás lép fel e szervet illetően. Ilyenkor, ha még kezdeti stádiumban fedezték fel a bajt, hasnyálmirigy átültetésre kerül sor. A hasnyálmirigy átültetés ára általában országonként változik.

Érdemes tudni, hogy a hasnyálmirigy-átültetéseket általában mindenhol a világon veseátültetéssel kombinálva végzik. A veseátültetés önmagában 2,5 millió forintba kerül, viszont, ha ezt hasnyálmirigy-átültetéssel is kombinálják, akkor a végösszeg elérheti a 3,5-4 millió forintot is.

Hasnyálmirigy átültetés ára

Hasnyálmirigy átültetés ára

Láthatjuk, hogy a hasnyálmirigy-átültetés nagyon költséges, és sajnos nem mindenki engedhet meg magának egy ilyen horderejű kiadást, ezért inkább helyezzünk nagy hangsúlyt a megelőzésre, méghozzá úgy, hogy elkerüljük azokat a károsító tényezőket, melyek növelik a hasnyálmirigy-betegségek kialakulásának kockázatait.

A hasnyálmirigy átültetés ára tehát igen borsos, de bizonyos esetekben, ha nem kerül sor erre a műtétre, az halált is okozhat. A mértéktelen alkohol-, koffeinfogyasztás, dohányzás, egészségtelen táplálkozás mind olyan tényezők, melyek növelik a hasnyálmirigy betegségek kialakulásának kockázatát. Jó, ha tudjuk, hogy minden egyes elszívott cigaretta egyenes arányban növeli a hasnyálmiriggyel kapcsolatos betegségek kialakulásának veszélyét. Ezért, ha csak tehetjük, próbáljunk meg változtatni életmódunkon. Hagyjunk fel káros szokásainkkal, táplálkozzunk egészségesen és mozogjunk sokat!

  
Iktatva: Hasnyálmirigy, Műtét Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "A hasnyálmirigy átültetés ára"

 1. Kiss Adrienn szerint:

  Jô napot!

  Hasnyàlmirigyemetvszeretném sûlyos cukorbeteg édesapàmnak ajàndékozbi.
  Tudnak benne segîteni?

  Tisztelettel
  Kiss Adrienn

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024