Cikkek a(z) Hasnyálmirigyrák és Hasnyálmirigy kategóriából

A hasnyálmirigyrák olyan kóros elváltozás, amely kialakulhat a mirigy farki részében és a testében is, de legtöbbször annak fejrészében jelentkezik. Az előbbi két esetben a daganat növekedése görcsös fájdalmakkal jár – mivel a környezetben lévő idegdúcokra nyomást gyakorol. Az utóbbi esetben a hasnyálmirigyrák elzárja a mirigy kivezető csövét és súlyos emésztési zavarokat okoz.

Áttétes hasnyálmirigyrák

Áttétes hasnyálmirigyrák

A daganatos megbetegedések közül hazánkban az ötödik vezető halálok az áttétes hasnyálmirigyrák. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon későn diagnosztizálják. Bujkáló betegségnek is nevezik, hisz későn okoz problémákat, és nincs specifikus tünete, ami jelezné a rák jelenlétét. Az áttétes hasnyálmirigyrák a késő felfedezés miatt nagyon könnyen terjed szét nemcsak a… Tovább: Áttétes hasnyálmirigyrák»

Áttétes hasnyálmirigy daganat

Áttétes hasnyálmirigy daganat

A hasnyálmirigy betegségei nagyon alattomosak, hisz csak nagyon későn okoznak kellemetlen tüneteket. Az áttétes hasnyálmirigy daganat is ilyen. Az esetek nagy részében mikor felfedeződik a daganat, akkor már nem operálható, és legtöbb esetben már a májon és a gyomron is vannak áttétek. Az áttétes hasnyálmirigy daganat hazánkban az ötödik daganatos… Tovább: Áttétes hasnyálmirigy daganat»

A hasnyálmirigy rák öröklődése

A hasnyálmirigy rák öröklődése

Hazánkban a hasnyálmirigy rák követeli a legtöbb halálos áldozatot. Ezért nem a gyógyítási folyamat a felelős, hanem elsősorban az, hogy a tünetek csak későre jelentkeznek. Épp ezért van az, hogy amire a beteg szakorvoshoz kerül, már legtöbbször áttétek is vannak. Ebben az esetben sokkal kisebb a gyógyulás esélye. A hasnyálmirigy… Tovább: A hasnyálmirigy rák öröklődése»

Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei

Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei

A hasnyálmirigyrák tünetei közé sorolhatók a különböző gyomorproblémák, gyomorbántalmak, mint a gyomorgörcs, gyakori gyomorrontás, gyomorfekély, fogyás stb. Sajnos ezek a tünetek általában a betegség kései stádiumában jelentkeznek, amikor a hasnyálmirigyrák áttéteket hozott létre, és sem az operáció, sem a kemoterápiák nem menthetik meg a páciens életét, csak meghosszabbíthatják azt. A… Tovább: Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei»

Melyek a hasnyálmirigyrák jelei?

Melyek a hasnyálmirigyrák jelei?

A hasnyálmirigyrák sajnos ritkán ismerhető fel a korai időszakban. Olyan alattomos betegségről van szó, amely a kezdeti állapotában csak alig, vagy nagyon nehezen mutatható ki, s tüneteket is csak akkor produkál, amikor már igen előrehaladott stádiumban van a daganat. A hasnyálmirigyrák jelei tehát csak a betegség kései szakaszában mutatkoznak. A… Tovább: Melyek a hasnyálmirigyrák jelei?»

A hasnyálmirigyrák gyógyítása csak időbeni diagnosztizálással lehetséges

A hasnyálmirigyrák gyógyítása csak időbeni diagnosztizálással lehetséges

A hasnyálmirigyrák a legveszélyesebb tumorfajták közé sorolható. Napjainkban is olyan visszafordíthatatlan elváltozásként tartják számon, amelynek gyógyítása gyakran a fájdalomcsillapításra vagy a páciens életének meghosszabbítására szűkül le a kései felfedezés és diagnosztizálás miatt. A hasnyálmirigyrák nehezen kezelhető ugyan, mégis időbeni diagnosztizálással és megfelelő terápiával a hasnyálmirigyrák gyógyítása lehetséges, a betegséget felépülés… Tovább: A hasnyálmirigyrák gyógyítása csak időbeni diagnosztizálással lehetséges»

Hasnyálmirigyrák

Hasnyálmirigyrák

A hasnyálmirigyrák az egyik legveszélyesebb, legalattomosabb és nehezen diagnosztizálható ráktípus. E kettős elválasztású mirigynek a gyulladása is komoly betegség, mivel annak működési zavara kihat az egész szervezetre. Ugyanakkor ha daganat képződik a szervben, akkor legtöbbször a visszafordíthatatlan elváltozások részben vagy teljesen működésképtelenné tehetik a mirigyet. A belső elválasztású – endokrin… Tovább: Hasnyálmirigyrák»

A hasnyálmirigy rákos megbetegedése

A hasnyálmirigy rákos megbetegedése

Napjainkban sajnos egyre több a diagnosztizált hasnyálmirigyrák. A genetikai tényezők mellett az alkoholizmus az egyik fő okozója a betegségnek, ezek mellett a dohányzás is felmerül, mint kiváltó tényező. Bár a rákos betegségek közül az egyik legritkább, ez a kór az egyik legsúlyosabb, a túlélést tekintve pedig a legkevesebb reményre ad… Tovább: A hasnyálmirigy rákos megbetegedése»

Elindult a hasnyálmirigy portál: betegségek, rák és szervi működés

Elindult a hasnyálmirigy portál: betegségek, rák és szervi működés

Elindult a hasnyálmirigy portál: betegségek, rák és szervi működés. Ezen információk között böngészhetnek a látogatók és további cikkek is jelennek meg elsősorban a legkeresettebb témákban, például hasnyálmirigyrák, szervi rendellenességek, gyógymódok.

Hasnyálmirigy 2024