Hírek tünetei és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy sorvadás

Hasnyálmirigy sorvadás

A hasnyálmirigy sorvadás, orvosi nyelven hasnyálmirigy atrophia, napjaink egyik elterjedt betegsége. Legtöbben CT-vizsgálatkor szereznek tudomást arról, hogy valami nincs rendben, ugyanis a hasnyálmirigy kisebb, mint kellene. Ez utalhat rákra is, de a legtöbb esetben csak sorvadásról van szó. A hasnyálmirigy sorvadást nagyon sok tényező okozhatja, de főként a dohányzás, az… Tovább: Hasnyálmirigy sorvadás»

A hasnyálmirigy ciszta tünetei

A hasnyálmirigy ciszta tünetei

A ciszta általában nem jelent problémát, nem életveszélyes. Egy vízzel tele mirigy, amit ha eltávolítanak, semmi baj nem érhet bennünket. Általában a ciszta diagnosztizálásakor mintát vesznek, és így kiderül, hogy jó indulatú vagy rákos megbetegedésről van szó. Amennyiben a hasnyálmirigy ciszta tünetei feltűnőek, akkor rosszindulatú daganat húzódik meg mögötte, és… Tovább: A hasnyálmirigy ciszta tünetei»

Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei

Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei

A hasnyálmirigyrák tünetei közé sorolhatók a különböző gyomorproblémák, gyomorbántalmak, mint a gyomorgörcs, gyakori gyomorrontás, gyomorfekély, fogyás stb. Sajnos ezek a tünetek általában a betegség kései stádiumában jelentkeznek, amikor a hasnyálmirigyrák áttéteket hozott létre, és sem az operáció, sem a kemoterápiák nem menthetik meg a páciens életét, csak meghosszabbíthatják azt. A… Tovább: Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei»

Hasnyálmirigy 2024