Hírek sugárkezelés és Hasnyálmirigy témában

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Ha panaszainkkal orvoshoz fordulunk, és kiderül, hogy hasnyálmirigy tumorunk van, akkor a legtöbb ember kétségbeesik. Pedig nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Van egy jóindulatú hasnyálmirigy tumor is, ami viszonylag jól kezelhető. Azt, hogy jó- vagy rosszindulatú egy daganat, a hasfalon keresztül végzett úgynevezett biopsziával tudják megállapítani. Az esetek nagy… Tovább: Jóindulatú hasnyálmirigy tumor»

Hasnyálmirigy tumor

Hasnyálmirigy tumor

A hasnyálmirigy betegségei mind nagyon alattomos betegségek, hisz csak akkor jelentkeznek a komoly tünetek, ha már nagy a baj. A hasnyálmirigy tumor is ebbe a kategóriába sorolható. Hazánkban az ötödik helyen áll a rákos megbetegedések „toplistáján”. Pont azért, hogy későn jelentkeznek a tünetek, a betegek is későn kerülnek szakemberhez.  A… Tovább: Hasnyálmirigy tumor»

Hasnyálmirigy daganat túlélés

Hasnyálmirigy daganat túlélés

A hasnyálmirigy daganat túlélésére akkor van esély, ha korai stádiumban diagnosztizálják a betegséget. Ebben az esetben még tudnak radikális műtétet végezni, egyszóval el tudják távolítani az egész hasnyálmirigyet, ezáltal megakadályozván az áttétet, a daganat továbbterjedését. A hasnyálmirigy daganat túlélésére akkor van kevés esély, ha már a véren keresztül áttétek képződtek,… Tovább: Hasnyálmirigy daganat túlélés»

Hasnyálmirigy 2024