Hírek rákos megbetegedés és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy onkológus

Hasnyálmirigy onkológus

A hasnyálmirigy rákos megbetegedése súlyos következményeket von maga után. Nemrégiben egy amerikai szaklap úgy nyilatkozott, hogy az ebben szenvedőknek mindössze 5%-nyi esélyük van arra, hogy a megbetegedést követő 6 évben még mindig életben legyenek. A tudomány számos módszer segítségével igyekezett kikutatni ennek a rejtélyes betegségnek az okát, illetve kialakulásának folyamatát…. Tovább: Hasnyálmirigy onkológus»

Hasnyálmirigy fej daganat

Hasnyálmirigy fej daganat

A hasnyálmirigy fej daganat (pancreasfej malignus exocrin tumora) egy rákos megbetegedés, mely férfiaknál 30 éves kortól, nőknél 60 éves kortól jelentkezhet, ám mint mindenben, itt is akadhatnak kivételek. Ez a fajta tumor semmilyen hormonális aktivitást nem mutat. Sajnos ez a második leggyakoribb rákos elváltozás, mely az idő előrehaladtával, vagyis az… Tovább: Hasnyálmirigy fej daganat»

A hasnyálmirigy daganat lefolyása gyors folyamat

A hasnyálmirigy daganat lefolyása gyors folyamat

A hasnyálmirigy daganatos megbetegedése korai időszakban nehezen észlelhető, mivel olyan tünetegyüttes jelentkezik, amely számos más megbetegedés alkalmával is jelentkezhet. Ezek a tünetek a hasmenés, a hányinger, a hirtelen fogyás, illetve a fokozott étvágyvesztés. Éppen ezért a hasnyálmirigy daganatos megbetegedése a legtöbb esetben csak a késői stádiumokban fedezhető fel. A hasnyálmirigy… Tovább: A hasnyálmirigy daganat lefolyása gyors folyamat»

Hasnyálmirigy 2024