Hírek kezelés és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy vezeték elzáródás

Hasnyálmirigy vezeték elzáródás

A hasnyálmirigy vezeték elzáródása általában akut hasnyálmirigy gyulladást okoz. A hasnyálmirigy legfőbb feladata, mind tudjuk, az inzulintermelés és az emésztőenzimek termelése. Az emésztőenzimekből álló hasnyálmirigy váladéknak a hasnyálmirigy vezetéken keresztül el kell jutnia a nyombélbe, ahol elvégzi a feladatát, a cukrok, szénhidrátok, zsírok lebontását, de ha a vezeték elzáródik, és… Tovább: Hasnyálmirigy vezeték elzáródás»

A hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás gyakori probléma. Az igaz, hogy nagyon sok kellemetlenséggel jár, de semmiképp nem olyan súlyos, mint a hasnyálmirigy rák. A hasnyálmirigy sorvadás kezelésére ma már nagyon sok módszer van. Legtöbb esetben szükséges egy-két hét kórházi kezelés, ahol megállapítják, hogy milyen mértékben károsodott a hasnyálmirigy, és hogy mennyire képes… Tovább: A hasnyálmirigy sorvadás kezelése»

Hasnyálmirigy, vérkép

Hasnyálmirigy, vérkép

A hasnyálmirigy betegségekre sokféleképpen fény derülhet. Ha olyan tüneteket észlelünk, amelyek hasnyálmirigy betegségre utalnak (hasfájás, zsírszéklet, szédülés, hányás), javallott orvoshoz fordulni. Általában ilyenkor a háziorvos elküld bennünket CT-vizsgálatra, amely során kiderül, hogy van-e valamilyen elváltozás a belső szerveinken. A problémát nem csak a CT fedheti fel, ha hasnyálmirigy betegségünk van,… Tovább: Hasnyálmirigy, vérkép»

Hasnyálmirigy szövettan

Hasnyálmirigy szövettan

A hasnyálmirigy legsúlyosabb betegsége a hasnyálmirigy daganat. Hazánkban ez a leggyakoribb rák, és talán a legtöbb áldozatot is követel, mivel a tünetek csak későn jelentkeznek. A hasnyálmirigy szövettan a daganatok vagy ciszták vizsgálatára alkalmas. A hasnyálmirigy szövettani vizsgálat az úgynevezett biopszia módszervével lehetséges. A biopszia tulajdonképpen egy hosszú tűvel végzett… Tovább: Hasnyálmirigy szövettan»

Hasnyálmirigy ultrahang

Hasnyálmirigy ultrahang

A hasnyálmirigy az ember egyik legfontosabb mirigye, hisz azon kívül, hogy emésztőenzimeket termel, még kiválasztja az inzulint is, ami abban segít, hogy a szervezetünk fel tudja dolgozni a szénhidrátot. Bármiféle probléma esetén hasnyálmirigy ultrahangot végezhet el az orvos. Maga a folyamat tulajdonképpen hasi ultrahang, ami teljesen fájdalommentes.  A hasnyálmirigy ultrahang… Tovább: Hasnyálmirigy ultrahang»

Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után

Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után

A hasnyálmirigy gyulladás alattomos betegség, hisz sokáig nem is veszi észre az ember. Sok gyógyszerrel és szigorú diétával kezelhető ki teljesen. Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után nem csak az orvosunktól szerezhetőek be. A diéta lényege a mértékletesség, valamint a só, a cukor, a zsír és az alkohol teljes elhagyása.  A… Tovább: Diétás receptek hasnyálmirigy gyulladás után»

A hasnyálmirigy leállása

A hasnyálmirigy leállása

A hasnyálmirigy funkcióját tekintve létfontosságú szerv, mivel itt termelődnek azok az emésztőenzimek, amely segítségével a vékonybélben lebomlanak a cukrok, a zsírok, valamint a fehérjék. Emellett számos hormont termel, amely a szénhidrát szabályozásában játszik fontos szerepet. A hasnyálmirigy leállása tehát komoly problémákhoz vezet, ezért érdemes időben szakemberhez fordulni, amint probléma merül… Tovább: A hasnyálmirigy leállása»

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakran előforduló betegség, mely intenzív tünetekkel jár. Legtöbb esetben kezelhető anélkül, hogy bármilyen károsodást szenvednénk, viszont vannak esetek, amikor a gyógyszeres kezelésen kívül más beavatkozásokra is szükség van. A hasnyálmirigy gyulladás jeleit könnyen észlelhetjük, ezért amint felmerül a legkisebb gyanú is, fontos, hogy azonnal forduljunk orvoshoz…. Tovább: A hasnyálmirigy gyulladás jelei»

Hasnyálmirigy 2024