Hírek emésztés és Hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy problémák lelki okai

A hasnyálmirigy problémák lelki okai

A hasnyálmirigy megbetegedésekben olykor nagy szerepe van a mentalitásnak is. Napjainkban a sok negatív hír, a stressz, a hajtás nagyon sok embernél olyan mentális problémákat okoz, amelyek az egészségre is kihatnak. Bizonyított tény, hogy aki negatívan gondolkodik, passzív, és mindenben a rosszat látja, az hamarabb megbetegszik, mint egy boldog ember…. Tovább: A hasnyálmirigy problémák lelki okai»

A hasnyálmirigy serkentése

A hasnyálmirigy serkentése

A hasnyálmirigy nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben, nélküle nagyon sok problémával kellene szembenéznünk: cukorbetegséggel, immunrendszeri gyengeséggel. Az immunrendszerünk serkentéséért viszont mi is tehetünk. Hogy megőrizzük a hasnyálmirigy épségét, kerüljük a nagy lakomákat. A cukrok, szénhidrátok és zsírok nagymértékben nagyon károsak, és az immunrendszer csökkent működéséhez vezethetnek. A hasnyálmirigy serkentéséért… Tovább: A hasnyálmirigy serkentése»

A hasnyálmirigy váladéka

A hasnyálmirigy váladéka

A hasnyálmirigy váladékának igencsak fontos szerepe van abban, hogy az emésztés teljes legyen. A hasnyálmirigy felelős az emésztőenzimek termeléséért, ami később lebontja a zsírokat, a cukrot és a szénhidrátokat. Ezek az enzimek nagyon hatékonyak, és ezt tartalmazza a hasnyálmirigy váladék is. A hasnyálmirigy váladékban emésztőenzimek és egy olyan anyag van,… Tovább: A hasnyálmirigy váladéka»

A hasnyálmirigy termeli az enzimeket

A hasnyálmirigy termeli az enzimeket

A hasnyálmirigy a gyomor mögött helyezkedik el és a legfontosabb mirigyünk. Enélkül a mirigy nélkül nem tudnánk élni. A hasnyálmirigy termeli a két legfontosabb enzimet: az egyik az emésztőenzim, a másik pedig az inzulin. Mind a kettő nagyon fontos, hogy a tápanyagok felszívódhassanak. A hasnyálmirigy termeli tehát az emésztőenzimet. Ez… Tovább: A hasnyálmirigy termeli az enzimeket»

A hasnyálmirigy alulműködése

A hasnyálmirigy alulműködése

Bár sokan nem vesznek róla tudomást, mégis a hasnyálmirigy alulműködése számos enyhébb és súlyosabb probléma forrása lehet. Külső elválasztású mirigy voltából adódóan számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen hormont termel, mint a glukagon, az inzulin vagy a szomatosztatin. A hasnyálmirigy alulműködés esetén nem tudja előállítani a szervezet számára szükséges mennyiséget ezekből… Tovább: A hasnyálmirigy alulműködése»

Ha megbetegszik a hasnyálmirigy: étkezés személyre szabottan

Ha megbetegszik a hasnyálmirigy: étkezés személyre szabottan

A hasnyálmirigy beteg étkezésének lényege, hogy olyan táplálékokat vigyen be szervezetébe, melyek nem terhelik meg túlságosan a gyomrot és a hasnyálmirigyet, továbbá könnyen emészthetőek és könnyen bomlanak le. Ezért ajánlott a diéta ideje alatt napjában többször, ám kisebb adagokban étkezni, s a falatokat jól megrágni, ezáltal is segítvén a gyomor… Tovább: Ha megbetegszik a hasnyálmirigy: étkezés személyre szabottan»

A hasnyálmirigy és epe szerepe

A hasnyálmirigy és epe szerepe

Hasnyálmirigy és epe – emésztőrendszerünk részei, közös emésztési folyamataik biztosítják szervezetünk anyagcseréjének működését. Az epét a máj termeli, viszont az epehólyag raktározza. Az epehólyag szoros kapcsolatban áll a hasnyálmiriggyel, ugyanis együttes működésük szükséges az emberi szervezet egészségéhez. Az étkezés során testünkbe kerülő tápanyagokat és zsírokat szervezetünk csak megfelelő átalakítást követően… Tovább: A hasnyálmirigy és epe szerepe»

Hasnyálmirigy 2024