1

Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei

A hasnyálmirigyrák tünetei közé sorolhatók a különböző gyomorproblémák, gyomorbántalmak, mint a gyomorgörcs, gyakori gyomorrontás, gyomorfekély, fogyás stb. Sajnos ezek a tünetek általában a betegség kései stádiumában jelentkeznek, amikor a hasnyálmirigyrák áttéteket hozott létre, és sem az operáció, sem a kemoterápiák nem menthetik meg a páciens életét, csak meghosszabbíthatják azt. A tünetek a tumor kialakulási helyétől is függenek, ugyanis más helyen képződött tumor esetében más típusú tünetek jelentkeznek.

A hasnyálmirigyrák tünetei még a has környékén képződő erős fájdalmak, a felfúvódás és a reflux érzését nyújtván. Jellemző továbbá a gyorsan kialakuló telítettségérzet kis mennyiségű étel elfogyasztása után is. Általános hiba a páciensek körében, hogy különböző gyomorsav lekötő készítményekkel próbálnak enyhíteni fájdalmukon. Ezek ugyanis elnyomják a súlyos hasnyálmirigyrák tipikus tüneteit.

Hasnyálmirigyrák tünetei

Hasnyálmirigyrák tünetei

 Korai tünetként a hasnyálmirigyrák tünetei közé sorolható a zsíros széklet, mely a normálisnál jóval gyakrabban jelentkezik, világosabb, nagyobb mennyiségű és bűzösebb. Ez arra mutat rá, hogy a szervezet nem képes maradéktalanul megemészteni a táplálékot. Az eddig említett tünetek más daganatos betegségek esetében is kialakulhatnak.

Oda kell tehát figyelnünk szervezetünk jelzéseire, ne hagyjuk őket figyelmen kívül, de ne is essünk pánikba miattuk. Rendszeresen el kell járni szűrővizsgálatokra, ugyanis a hasnyálmirigyrák tünetei kezdeti stádiumban meglehetősen nehezen észrevehetők, noha az esetek nagy többségében ilyenkor van a legnagyobb esély a gyógyulásra.

 

  
Iktatva: Hasnyálmirigyrák Címkék: 

Egy hozzászólás "Megtévesztőek lehetnek a hasnyálmirigyrák tünetei"

  1. Szabó Erika szerint:

    A problémám az lenne,h nemrég olvastam a terhesség tüneteiről,és egyben a ciszta,valamint a hasnyálmirigyrák tüneteiről,mert mostanság elég érzékeny a hasam,olyan tompa fájdalmat érzek pontosan a hasam közepén,és nem tudom,hogy ez mégis a terhességtől van,vagy valami sokkal súlyosabb ???Dokinál még nem voltam,de ha nem múlik ez a hasfájós dolog,természetesen megyek azonnal a háziorvosomhoz!!!Mert ugye a párommal nem védekezünk semmivel,és hányingerem is nagyon sűrűn van,szinte minden nap!!Amúgy 21 vagyok!A segítségét előre is köszönöm,üdv:.Erika. *.*

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024