Hírek diéta és Hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy erősítése

A hasnyálmirigy erősítése

Egészségünk szempontjából nagyon fontos, hogy minden fő és járulékos szervünk megfelelően végezze el feladatát, zökkenőmentesen működjön. Ha valamelyik szervünk nem működik megfelelően, az kihathat más szervünk működésére is. Fontos feladatunk, hogy karban tartsuk és erősítsük szerveinket, mielőtt bekövetkezik a baj és megbetegedünk. A hasnyálmirigy sok feladatot teljesít, amelynek hiányát keserves… Tovább: A hasnyálmirigy erősítése»

A hasnyálmirigy serkentése

A hasnyálmirigy serkentése

A hasnyálmirigy nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben, nélküle nagyon sok problémával kellene szembenéznünk: cukorbetegséggel, immunrendszeri gyengeséggel. Az immunrendszerünk serkentéséért viszont mi is tehetünk. Hogy megőrizzük a hasnyálmirigy épségét, kerüljük a nagy lakomákat. A cukrok, szénhidrátok és zsírok nagymértékben nagyon károsak, és az immunrendszer csökkent működéséhez vezethetnek. A hasnyálmirigy serkentéséért… Tovább: A hasnyálmirigy serkentése»

Ha beteg a hasnyálmirigy, szúró fájdalom jelentkezik

Ha beteg a hasnyálmirigy, szúró fájdalom jelentkezik

Hasnyálmirigyünk az egyik legfontosabb mirigyünk. Betegségei nagyon alattomosak, mivel a tünetek csak későn jelentkeznek, ezért sokszor későn fordulnak orvoshoz a betegek. A hasnyálmirigy szúró fájdalommal hozza a tudomásunkra, hogy valami nincs rendjén. Ha ilyen panaszunk van, akkor ne késlekedjünk, minél hamarabb forduljunk orvoshoz. A hasnyálmirigy szúró fájdalom esetén általában már… Tovább: Ha beteg a hasnyálmirigy, szúró fájdalom jelentkezik»

A hasnyálmirigy regenerálása

A hasnyálmirigy regenerálása

A hasnyálmirigy megbetegedéseit nagyon sok probléma okozhatja. A legjobban befolyásolja ezeknek a betegségeknek a megjelenését a káros életmód, a dohányzás, az alkohol, drogok használata, valamint a helytelen étkezés. A hasnyálmirigy több okból is károsodhat. Vannak visszafordíthatatlan károsodások, mint például a hasnyálmirigy rák, a krónikus hasnyálmirigy gyulladás és számos olyan eset,… Tovább: A hasnyálmirigy regenerálása»

Máj és hasnyálmirigy

Máj és hasnyálmirigy

A hasnyálmirigynek és a májnak nagyon nagy szerepe van az anyagcserében. A hasnyálmirigy felelős többek közt az inzulin termeléséért, a cukrok, szénhidrátok lebontásáért. A hasnyálmirigy és máj betegségek nagyon gyakoriak, többek közt a rossz étrend, a nem megfelelő életmód tehető felelőssé emiatt. A máj és hasnyálmirigy gyulladásnak nagyon elviselhetetlen tünetei… Tovább: Máj és hasnyálmirigy»

Mi a teendő hasnyálmirigy műtét után?

Mi a teendő hasnyálmirigy műtét után?

Hasnyálmirigy műtétet általában akkor végeznek, ha rákot, cisztát vagy elzáródást észlelnek, amely gyulladáshoz vezethet. Hasnyálmirigy gyulladás közben, a hasnyálmirigy által termelt enzimek ott helyben aktiválódnak, és mivel a szerepük a zsírok, cukrok és szénhidrátok lebontása, elkezdik lebontani a hasnyálmirigy sejtjeit is. Ezért ha ilyen esetekkel állunk szemben, a műtéti beavatkozás… Tovább: Mi a teendő hasnyálmirigy műtét után?»

Krónikus hasnyálmirigy gyulladás

Krónikus hasnyálmirigy gyulladás

A krónikus hasnyálmirigy gyulladás kialakulása miatt legtöbbször az alkoholfogyasztás tehető felelőssé. A krónikus hasnyálmirigy gyulladás azt jelenti, hogy a hasnyálmirigy szövetei elhalnak, tehát ez visszafordíthatatlan, és nagyon sok esetben halált okoz. Az is okozhatja, ha a hasnyálmirigy vezeték elzáródik, és az is, ha rákos megbetegedés áll a háttérben. A krónikus… Tovább: Krónikus hasnyálmirigy gyulladás»

Hasnyálmirigy gyógyítása

Hasnyálmirigy gyógyítása

Az egészségtelen, rohanó életmódunknak köszönhetően egyre nagyobb teret hódít a hasnyálmirigy betegség. Az emésztőrendszerünk legfontosabb szervének betegsége lehet gyulladás, daganat, különböző emésztési problémák, vagy akár cukorbetegség is. A hasnyálmirigy gyógyítása betegségtől függően rövid vagy nagyon hosszú távú is lehet. Többféle módszer közül választhatunk mi és az orvosunk. Lehet az gyógyszer,… Tovább: Hasnyálmirigy gyógyítása»

A hasnyálmirigy gyulladás csökkentése

A hasnyálmirigy gyulladás csökkentése

A hasnyálmirigy gyulladás csökkentését leginkább akkor tudjuk elérni, ha nem eszünk. Ha nem eszünk és nem iszunk, nagyban enyhülnek a tünetek, mivel így nem termelődik emésztőnedv. Természetesen, muszáj valamilyen formában tápanyagot juttatni a szervezetünkbe, hisz ha legyengül az immunrendszerünk, még több betegséggel kell számolnunk, viszont ebben az esetben a táplálékbevitel… Tovább: A hasnyálmirigy gyulladás csökkentése»

Hasnyálmirigy diéta

Hasnyálmirigy diéta

A hasnyálmirigy fontos része az emésztőrendszernek. Kettős elválasztású mirigyként egyrészt endokrin, belső elválasztású funkciót tölt be, másrészt pedig exokrin vagy külső elválasztású tevékenysége is van. Az endokrin része a szervezet cukorháztartását ellenőrzi és szabályozza, míg az exokrin része az emésztésben nyújt segítséget, emésztőenzimek termelése révén. A hasnyálmirigy diéta a szerv… Tovább: Hasnyálmirigy diéta»

Oldal 1 - 212
Hasnyálmirigy 2024