Hírek tumor és Hasnyálmirigy témában

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Jóindulatú hasnyálmirigy tumor

Ha panaszainkkal orvoshoz fordulunk, és kiderül, hogy hasnyálmirigy tumorunk van, akkor a legtöbb ember kétségbeesik. Pedig nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Van egy jóindulatú hasnyálmirigy tumor is, ami viszonylag jól kezelhető. Azt, hogy jó- vagy rosszindulatú egy daganat, a hasfalon keresztül végzett úgynevezett biopsziával tudják megállapítani. Az esetek nagy… Tovább: Jóindulatú hasnyálmirigy tumor»

Hasnyálmirigy tumor

Hasnyálmirigy tumor

A hasnyálmirigy betegségei mind nagyon alattomos betegségek, hisz csak akkor jelentkeznek a komoly tünetek, ha már nagy a baj. A hasnyálmirigy tumor is ebbe a kategóriába sorolható. Hazánkban az ötödik helyen áll a rákos megbetegedések „toplistáján”. Pont azért, hogy későn jelentkeznek a tünetek, a betegek is későn kerülnek szakemberhez.  A… Tovább: Hasnyálmirigy tumor»

A hasnyálmirigy adenoma jóindulatú daganat

A hasnyálmirigy adenoma jóindulatú daganat

A hasnyálmirigy adenoma egy a hasnyálmirigy jóindulatú daganatai közül. A hasnyálmirigy daganatai általában rosszindulatúak, melyek gyorsan terjeszkednek. A véráramom keresztül hamar eljutnak a szervezet távolabbi részeibe is, ahol áttéteket alakítanak ki. Az áttétek leggyakrabban a csontokban, a májban és a tüdőben jelennek meg. Nagyon ritka az, hogy a hasnyálmirigy jóindulatú… Tovább: A hasnyálmirigy adenoma jóindulatú daganat»

Miből áll a hasnyálmirigy ciszta kezelése?

Miből áll a hasnyálmirigy ciszta kezelése?

A hasnyálmirigy ciszta kezelése a diagnózis felállítása után kezdődik, ahol a képalkotó vizsgálatoké a főszerep. A CT vizsgálat a legalkalmasabb erre a feladatra, ugyanis ennek segítségével a kisebb daganatok is kiszűrhetőek. Pontos diagnózis azonban csak a szövettani vizsgálatok után állítható fel. A mintavétel általában a hasfalon keresztül történik egy tű… Tovább: Miből áll a hasnyálmirigy ciszta kezelése?»

Hasnyálmirigy 2024