Hírek gyulladás és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy által termelt enzimek

Hasnyálmirigy által termelt enzimek

A hasnyálmirigy által termelt enzimek nélkülözhetetlenek az emésztésben, a tápanyagok lebontásában, így a szervezet megfelelő működésében is. Lebontják, és a szervezet számára felhasználhatóvá teszik a zsírokat, szénhidrátokat és fehérjéket. Az enzimek közül meg kell említenünk a zsírok bontásáért felelős lipázt, amely a triglicerideket zsírsavakra bontja. A hasnyálmirigy gyulladása esetén ezen… Tovább: Hasnyálmirigy által termelt enzimek»

A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat

A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat

A hasnyálmirigy igen kicsi, mégis létfontosságú szervünk. Szerepe van a külső és a belső elválasztásban is. Funkcióihoz tartozik többek között, hogy olyan emésztőnedveket állít elő, melyek a fehérjék, zsírok és szénhidrátok lebontásához szükséges enzimeket termelnek. A hasnyálmirigy, alkohol hatására bizony gyakran megbetegszik, mely kihat egész szervezetünkre. A hasnyálmirigy alkohol hatására… Tovább: A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat»

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája

Az egészséges táplálkozás nemcsak a beteg szervezetnek fontos, hanem az egészségesnek is. A hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétáját lényeges, hogy szakember állítsa össze, függetlenül attól, hogy a betegek is érzik, hogy mi az, amitől jobban vagy rosszabbul vannak. A jól összeállított diéta nemcsak kordában tartja a gyulladást, de segít abban is,… Tovább: Hasnyálmirigy gyulladásos beteg diétája»

Gyógygomba hasnyálmirigyre

Gyógygomba hasnyálmirigyre

A hasnyálmirigy betegségei sok esetben csak későn derülnek ki, hisz nem a betegség kezdetétől okoznak problémát, hanem akkor, amikor már nagy baj van. Fontos lenne, hogy az apróbb problémákra is odafigyeljünk, hisz ezzel tehetjük a legtöbbet szervezetünk megóvása érdekében. A ganoderma gyógygomba hasnyálmirigyre is nagyon jó. A ganoderma gyógygomba hasnyálmirigyre… Tovább: Gyógygomba hasnyálmirigyre»

Hasnyálmirigy vezeték elzáródás

Hasnyálmirigy vezeték elzáródás

A hasnyálmirigy vezeték elzáródása általában akut hasnyálmirigy gyulladást okoz. A hasnyálmirigy legfőbb feladata, mind tudjuk, az inzulintermelés és az emésztőenzimek termelése. Az emésztőenzimekből álló hasnyálmirigy váladéknak a hasnyálmirigy vezetéken keresztül el kell jutnia a nyombélbe, ahol elvégzi a feladatát, a cukrok, szénhidrátok, zsírok lebontását, de ha a vezeték elzáródik, és… Tovább: Hasnyálmirigy vezeték elzáródás»

A hasnyálmirigy problémák tünetei

A hasnyálmirigy problémák tünetei

A hasnyálmirigy problémák előfordulása az utóbbi évtizedben megsokszorozódott, hisz nagyon sok ember küzd ezzel kapcsolatos betegségekkel. A hasnyálmirigy problémák tünetei általában hevesek, így nagyon sokan fordulnak orvoshoz. A betegek nagy része férfi, és ez is azt mutatja, hogy az alkohol nagymértékben befolyásolja a belső szervek működését. A rendszeres alkoholfogyasztóknál gyakran… Tovább: A hasnyálmirigy problémák tünetei»

Hasnyálmirigy, vérvétel

Hasnyálmirigy, vérvétel

A hasnyálmirigy gyulladásnak több típusa is van, akut és heveny formájában is kialakulhat, de a legtöbb esetben kezelés hatására nyomtalanul meggyógyul. Amikor hasnyálmirigy gyulladás lép fel, legtöbbször ez a hasnyálmirigy csökkent működését okozza. Ilyenkor leesik az inzulinszint és megnövekszik a vércukorszint, így amikor hasnyálmiriggyel kapcsolatos betegségről van szó, mindenképp szükséges… Tovább: Hasnyálmirigy, vérvétel»

Ha beteg a hasnyálmirigy, szúró fájdalom jelentkezik

Ha beteg a hasnyálmirigy, szúró fájdalom jelentkezik

Hasnyálmirigyünk az egyik legfontosabb mirigyünk. Betegségei nagyon alattomosak, mivel a tünetek csak későn jelentkeznek, ezért sokszor későn fordulnak orvoshoz a betegek. A hasnyálmirigy szúró fájdalommal hozza a tudomásunkra, hogy valami nincs rendjén. Ha ilyen panaszunk van, akkor ne késlekedjünk, minél hamarabb forduljunk orvoshoz. A hasnyálmirigy szúró fájdalom esetén általában már… Tovább: Ha beteg a hasnyálmirigy, szúró fájdalom jelentkezik»

A hasnyálmirigy idült betegségei

A hasnyálmirigy idült betegségei

A hasnyálmirigy idült betegségei közül a legismertebb a hasnyálmirigy gyulladás. Ez a betegség a hasnyálmirigy szöveteinek pusztulásával, valamint az emésztőenzimek és az inzulintermelés csökkenésével jár. A betegség 70 százalékában a rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztás a kiváltó ok. A fennmaradó 30 százalékban szerepet játszhatnak a daganatok.  A hasnyálmirigy idült betegségei bármennyire… Tovább: A hasnyálmirigy idült betegségei»

Hasnyálmirigy ultrahang

Hasnyálmirigy ultrahang

A hasnyálmirigy az ember egyik legfontosabb mirigye, hisz azon kívül, hogy emésztőenzimeket termel, még kiválasztja az inzulint is, ami abban segít, hogy a szervezetünk fel tudja dolgozni a szénhidrátot. Bármiféle probléma esetén hasnyálmirigy ultrahangot végezhet el az orvos. Maga a folyamat tulajdonképpen hasi ultrahang, ami teljesen fájdalommentes.  A hasnyálmirigy ultrahang… Tovább: Hasnyálmirigy ultrahang»

Oldal 1 - 212
Hasnyálmirigy 2024