1

Hasnyálmirigyre természetes gyógymód

A sok esetben gyomorfájdalmakkal járó hasnyálmirigy gyulladás nemcsak gyógyszerekkel kezelhető, hanem néhány természetes módszer alkalmazásával is javulás érhető el. Hasnyálmirigyre a legfontosabb és legtermészetesebb „gyógymód” leginkább az étrend megváltoztatása. Fontos, hogy a beteg mindig odafigyeljen arra, hogy mit és mennyit eszik, hisz a legtöbb problémát az elfogyasztott táplálék okozza. Ennél a betegségnél a túl fűszeres ételek teljesen a tiltólistán szerepelnek, mivel nagyon irritálják a hasnyálmirigyet. Ugyanez vonatkozik az alkoholra és a kávéra is.

Hasnyálmirigyre egy másik természetes gyógymód lehet a különféle teák (pl. gyermekláncfű, katángkóró, szederlevél, babhéj, medveszőlő, angyalgyökér, martilapu, kukoricabajusz) fogyasztása. Ezek nemcsak ízletesek, de kifejezetten jót is tesznek a gyulladt hasnyálmirigynek. Csillapítják a fájdalmat és segítik az emésztést, ezáltal is csökkentve a gyulladás további elterjedését.

Hasnyálmirigyre természetes gyógymód

Hasnyálmirigyre természetes gyógymód

A teákon kívül a különböző gyógynövényekből készült cseppek is megoldást hozhatnak, amennyiben a hasnyálmirigyre természetes gyógymódot keresünk.  Ezeket a cseppeket rendszeresen kell fogyasztani, általában teába csepegtetve. A több gyógynövénykivonatot tartalmazó cseppek koncentráltabban tartalmazzák a hatóanyagokat, mint a teák, így kevesebb mennyiség is elegendő belőlük.

Hasnyálmirigyre természetes gyógymód tehát többféle is alkalmazható. Szinte mindegyiknek lényege a mérsékletesség. Fontos, hogy bármelyik lehetőséget is válasszuk, előtte konzultáljunk egy szakemberrel, hisz például egy jó természetgyógyász nagyon könnyen tud nekünk segíteni abban, hogy a számunkra legjobban megfelelő módszert válasszuk.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "Hasnyálmirigyre természetes gyógymód"

  1. Szász Imre szerint:

    Hasnyálmirigy működést segítő gyógynővény teát szeretnék mi a neve hol kapható.

    Köszönettel Szász Imre

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024