0

Hasnyálmirigy vezeték tágulat

A hasnyálmirigy vezeték elváltozása, így a hasnyálmirigy vezeték tágulat is, többnyire a káros életmódnak tudható be. A rendszeres alkoholfogyasztás, a nagy lakomák, állati eredetű táplálékok túlzott bevitele, a szénhidrátok és cukrok mind olyan tényezők, amelyek előbb-utóbb olyan elváltozásokat okoznak a szervezetben, amelyek véglegesek maradnak. Amennyiben meg szeretnénk előzni ezt, mindenképp figyeljünk oda az életmódunkra!

A hasnyálmirigy vezeték tágulatát rákos daganat is okozhatja. Ezek a daganatok általában vagy az alkoholizmus miatt alakulnak ki, vagy genetikailag örököljük. A legszörnyűbb ebben a betegségben az, hogy nem észleljük időben a tüneteket, és amikor orvoshoz fordulunk, már áttétek is képződtek. A hasnyálmirigy rák az egyik legalattomosabb betegség, nagyon sok ember halálát ez okozza.

Hasnyálmirigy vezeték tágulat

Hasnyálmirigy vezeték tágulat

A hasnyálmirigy vezeték tágulat nagyon súlyos következményeket von maga után, hisz a hasnyálmirigy által termel emésztőenzimek el kell hogy jussanak a nyombélbe, ahol elvégzik a rájuk szabott feladatot, lebontják a zsírokat, a cukrokat és a szénhidrátokat. Ezek az enzimek keverednek egy olyan anyaggal, amely meggátolja, hogy az enzimek azelőtt aktiválódnának, mielőtt a nyombélbe jutnak, ellenkező esetben ott helyben aktiválódnak és lebontanák a hasnyálmirigy sejtjeit.

Ha viszont hasnyálmirigy tágulatunk van, a hasnyálmirigy váladék lassabban ér célba, és ez idő alatt az a bizonyos nedv, ami meggátolja az enzimek korai aktiválódását, elveszti hatását, így az enzimek elkezdik lebontani a hasnyálmirigy vezetékben található szöveteket. Ezért fontos, hogy sokat tegyünk azért, hogy a hasnyálmirigy megőrizze épségét.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy, Működése Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024