0

Hasnyálmirigy tumormarker

Tumoros megbetegedés esetén rengeteg vizsgálatot végeznek. Köztük az egyik talán legelterjedtebb a vérből megállapított tumormarker. Mindenféle betegségnek megvan a saját tumorskálája. A hasnyálmirigy tumormarker is szerepel ezen markerek között. Minden olyan gyanús esetben elvégeztetik, ahol hasnyálmirigy tumorra gyanakodnak az orvosok. Minden tumornak más a mércéje.

A hasnyálmirigy tumormarker egy speciális vizsgálat, amelyet a vér különböző mutatói alapján állítanak össze. Tulajdonképpen amit az eredmény mutat, az nem más, mint a daganatos sejtek aktivitása. Az ellenanyagok szintjét mutatja, amit a szervezet termel a tumor megjelenésekor, annak legyőzése érdekében.

Hasnyálmirigy tumormarker

Hasnyálmirigy tumormarker

 A hasnyálmirigy tumormarker eredménye nem diagnózis, nem kórkép. Az orvosoknak segít abban, hogy tudják, milyen betegségek állhatnak fenn. Nem kell akkor sem megijedni, ha kissé eltér az eredmény az ajánlatostól, hisz az még nem bizonyíték semmire. Olyan eredményt mutat meg ez a vizsgálat, ami gyanakvásra adhat okot az orvosnak, hogy a panaszokkal nála jelentkező betegnek esetleg hasnyálmirigy tumora van.

 A hasnyálmirigy tumormarker mutatóit emelheti jó pár dolog. Ilyen az egyik talán legáltalánosabb, a szervezetben levő gyulladás. Épp ezért nem szabad biztosnak venni az eredményt, de ha nagyon eltér a kívánatostól, akkor az gyanakvásra adhat okot. Mindenképpen szakember tud ezzel kapcsolatosan biztosat mondani, hisz ő nem csak a leleteket nézi, hanem vizsgálatot is végez.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024