0

Hasnyálmirigy tumor

A hasnyálmirigy betegségei mind nagyon alattomos betegségek, hisz csak akkor jelentkeznek a komoly tünetek, ha már nagy a baj. A hasnyálmirigy tumor is ebbe a kategóriába sorolható. Hazánkban az ötödik helyen áll a rákos megbetegedések „toplistáján”. Pont azért, hogy későn jelentkeznek a tünetek, a betegek is későn kerülnek szakemberhez.

 A hasnyálmirigy tumor általában az első periódusban csak kis hasi fájdalommal jár. Mikor már olyan tünetek vannak, amelyekkel a betegek orvoshoz fordulnak, sajnos sokszor már az operáció sem segíthet. A tumor inkább a 40-70 éves korosztály betegsége, de nem kizárólag. Még nem találták meg a pontos okait, de feltételezik, hogy a túlzott alkoholfogyasztás hozzájárulhat a tumor kialakulásához, valamint a betegség állapotának gyors romlásához.

Hasnyálmirigy tumor

Hasnyálmirigy tumor

Az egyik olyan betegség a hasnyálmirigy tumor, ami a mai napig sok halálos áldozatot követel a késői felismerés miatt. A műtét után általában kemoterápiát és/vagy sugárkezelést szoktak alkalmazni a betegnél.

A hasnyálmirigy tumor nem csak a késői tünetek miatt alattomos betegség, hanem amiatt is, hogy gyorsan terjed tovább például a májban, tüdőben valamint a csontokban. Sajnos ebben a stádiumban már nem gyógyítható – csupán 15-20 százalékban – a betegség. Épp ezért, ha bármi szokatlant tapasztalunk magunkon, késlekedés nélkül keressünk fel egy szakorvost.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024