0

Hasnyálmirigy rák lefolyása

A hasnyálmirigy rák a kezdetekben nem jár tünetekkel, szinte észrevehetetlen. Ez nagyon sok problémát okoz a továbbiakban, mivel hacsak nincs rutinvizsgálatunk, és nem diagnosztizálják időben, könnyen áttétet képezhet a környező szervekre: máj-, tüdő- és torokrákot is okozhat.

A hasnyálmirigy rák lefolyása nagyon sok szenvedéssel jár. Ha időben diagnosztizálják, akkor még van esély a daganat eltávolítására, esetleg a hasnyálmirigyet is eltávolítják, majd gyógyszerek formájában juttatják azokat az enzimeket a szervezetbe, amelyet a hasnyálmirigy állít elő. Ha áttét is képződött, akkor sugárkezelésre van szükség.

Hasnyálmirigy rák lefolyása

Hasnyálmirigy rák lefolyása

A hasnyálmirigy rák kialakulásáért a legtöbb esetben a túlzott alkoholfogyasztás tehető felelőssé. A hasnyálmirigy rák lefolyása többek közt iszonyatos hasi fájdalommal jár, ami olykor kisugározhat a gerincre is, valamint hányással, szédüléssel és fejfájással társul. A beteg azonnali segítségre szorul, mivel ha késői a diagnózis, az a legtöbb esetben halálhoz vezet.

A hasnyálmirigy rák lefolyása, attól függően, hogy mikor állapítják meg, változó. Vannak esetek, amikor a beteg meggyógyul, ebben az esetben félévente kell majd kontrollra járnia, és egészséges emberként térhet vissza a társadalomba, máskor van, hogy késői diagnózis esetén a beteg pár hónapon belül elhalálozhat, ám ez lehet egy vagy akár több év is, a kezeléstől és a beteg hozzáállásától függően.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024