0

Hasnyálmirigy onkológus

A hasnyálmirigy rákos megbetegedése súlyos következményeket von maga után. Nemrégiben egy amerikai szaklap úgy nyilatkozott, hogy az ebben szenvedőknek mindössze 5%-nyi esélyük van arra, hogy a megbetegedést követő 6 évben még mindig életben legyenek. A tudomány számos módszer segítségével igyekezett kikutatni ennek a rejtélyes betegségnek az okát, illetve kialakulásának folyamatát.

A John Hopkins Egyetem kutatói hét hasnyálmirigyben elhunyt beteg genomjait elemezték. Különböző mutációkat fedeztek fel a tumorsejtjeikben, melyek alapján megpróbálták rekonstruálni a betegség különböző fázisait. Érdekes tényre bukkantak a kutatások során. A rákot okozó mutációk után 10 évvel jelentek meg az első rákos sejtek, így a diagnosztizálás meglehetősen komplex folyamatot igényel, annak érdekében, hogy a megbetegedést felfedezhessék. Miután a rákos sejtek megjelentek, még öt év elteltével anyira elterjedtek, hogy a betegség visszafordíthatatlanná vált.

Hasnyálmirigy onkológus

Hasnyálmirigy onkológus

A hasnyálmirigy onkológusok azt ígérik, hogy további kutatásokat végeznek annak érdekében, hogy minél hamarabb megtalálják ennek a kegyetlen betegségnek az ellenszerét. Egy brit szakember szerint az orvosoknak a CT és MRI eljárásokat is alkalmazniuk kell a vizsgálatok során. Ez a módszer olyan személyeknek is ajánlott, akiknek családjában már volt korábban ilyen megbetegedés.

A hasnyálmirigy onkológián reszekciós eljárásokat hajtanak végre az életminőség javítása és annak a hosszabbítása érdekében.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024