0

Hasnyálmirigy működési zavarai – a bőrgyógyász válaszol

Szervezetünk összetett egészként működik, ha tehát bármelyik rendszerével kapcsolatban probléma merül fel, az minden téren megmutatkozik. Az emésztés különösen fontos annak érdekében, hogy többi szervünk ellátott legyen az egészséges működéshez szükséges alapanyagokkal. Nem csak a zsírok-fehérjék-szénhidrátok megfelelő felszívódása fontos, hanem az is, hogy az emésztőrendszer képes legyen felvenni a mikrotápanyagokat.  Erről kérdeztünk olyan budapesti bőrgyógyászokat akiket a páciensek jó véleményekkel illettek.

A hasnyálmirigy fontos eleme az egésznek, s ha bármilyen zavar adódik, azt mindenképpen megérezzük. Elsősorban táplálkozásunkkal tehetünk annak érdekében, hogy a szerv ellássa funkcióit. A teljes értékű alapanyagok, a rostban gazdag zöldségek, gyümölcsök fogyasztása, a zsíros, valamint a feldolgozott élelmiszerek kerülése mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetünk, s ezzel együtt külső takarónk is ép, ellenálló legyen.

Bőrünk mintegy külső védelmi vonalként szolgálja egészségünket, de számos probléma adódhat vele, melyek akár a felszívódási zavarokra is visszavezethetőek. A bőrbetegségek egy része egyértelműen az immunrendszer gyengeségére utalhat, így rendkívül fontos, hogy ezt erősítendően fogyasszon a megfelelő mennyiségben mikrotápanyagokat! A vitaminok nem csak közérzetét teszik jobbá, de ellátják a bőrt is azokkal az anyagokkal, melyek egészségének megőrzéséhez, vagy annak helyreállításához szükségesek.

A vitaminhiány egész szervezetünket károsítja, s akár komoly következményekhez is vezethet, ha nem vesszük észre időben, hogy másként kellene táplálkozni. A hasnyálmirigy működési zavarai egyértelműen okozhatják tehát azt, hogy a szükséges anyagok nem képesek felszívódni.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024