0

Hasnyálmirigy kímélő étrend

A mai rohanó világban az egészséges táplálkozás természetes dolog kellene legyen, annak érdekében, hogy immunrendszerünk és emésztőszerveink kellő alapossággal tudják végezni  feladatukat egészségünk érdekében. Emésztőrendszerünk legfontosabb szerve a hasnyálmirigy, mivel ez termeli az inzulint, és segít lebontani a zsírokat. A hasnyálmirigy betegségeit hasnyálmirigy kímélő étrenddel nagyon jól lehet gyógyítani.

A hasnyálmirigy kímélő étrend egyik legfontosabb része, hogy alkoholt nem szabad fogyasztani. Alapvető a rendszeres és gyakori, egyszerre kis mennyiségű étkezés, hogy ne terheljük túl a hasnyálmirigyünket. A gyümölcsöket hámozva ajánlott fogyasztani, mert a gyümölcshéjak nehezen emészthetőek. Ha csak gyulladásról van szó, akkor fontos, hogy zsír- és fűszerszegényen főzzünk és táplálkozzunk, mivel ezek irritálóak. Lehetőség szerint kerüljük a tartósított élelmiszereket, hiszen ezek rejtett sókat, fűszereket tartalmaznak.

Hasnyálmirigy kímélő étrend

Hasnyálmirigy kímélő étrend

A hasnyálmirigy egyik betegsége lehet az is, ha egyáltalán nem, vagy ellenkezőleg, túl sok inzulint termel, ezt nevezzük cukorbetegségnek. A diabétesz kezelésében is segítségünkre lehet a hasnyálmirigy kímélő étrend. Ekkor nagyon fontos a szénhidrátok és cukrok kerülése. Fontos, hogy ételeinket úgy készítsük, hogy az olajat ne kelljen melegíteni (pl. fasírt, rántott hús tilos).

A hasnyálmirigy kímélő étrend nem csak a gyulladás kezelésében, a diabétesz kordában tartásában jó, de segíthet a különböző daganatok megelőzésében is. Lényeges, hogy egészségesen táplálkozzunk, mert ez nem csak emésztőrendszerünknek tesz jót, de fokozza immunrendszerünk aktivitását is.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024