0

Hasnyálmirigy károsodás

A hasnyálmirigy az emberi szervezet egy olyan létfontosságú eleme, amely a különböző tápanyagok lebontásáért és a szervezetbe való beépítéséért felelős, továbbá ez az a szervünk, amely számos, az emberi test számára elengedhetetlen hormont termel, mint amilyen az inzulin, amely a vércukorszint megfelelő szinten tartásáért felelős.

Ha a hasnyálmirigy károsodik, képtelen ellátni a fent említett funkciókat, s ez súlyos következményekkel járhat. A hasnyálmirigy leggyakoribb betegségei a különböző helyeken előforduló gyulladások és daganatos megbetegedések, ez utóbbi akár halálos kimenetelű is lehet. Az ilyen hasnyálmirigy károsodások pontos orvosi kivizsgálást igényelnek a valódi probléma megállapítása végett, ám közös bennük, hogy az alábbi tünetekről ismerhetőek fel: a hátba is kisugárzó nagy felhasi fájdalom, szédülés, láz, vérnyomás-ingadozás, állandósult fájdalom a köldök körül, bűzös, zsíros, világos színű, emésztetlen széklet, cukorbetegség.

Hasnyálmirigy károsodás

Hasnyálmirigy károsodás

A hasnyálmirigy károsodását számos tényező kiválthatja, melyek közül a leggyakoribb a túlzott alkoholfogyasztás. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy azoknál az embereknél, akik napi rendszerességgel fogyasztanak alkoholt, jóval gyakoribb a különböző gyulladásos és daganatos hasnyálmirigy megbetegedések előfordulási aránya, mint az alkoholt nem vagy csak ritkán fogyasztó társaiknál.

Amennyiben a fent említett tünetek valamelyikét vagy többüket is észleljük magunkon, azonnal forduljunk orvoshoz, s vizsgáltassuk ki magunkat, ugyanis csak így tudhatjuk meg biztosan, hogy mennyire súlyos az a hasnyálmirigy probléma, amellyel szemben állunk.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024