0

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje

Gyomorpanaszok esetében a gyógyszerek szedésénél is fontosabb, hogy kellően odafigyeljünk az étrendre. Nagyon fontos, hogy a hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje nagyon kevés zsírt és fűszert tartalmazzon hisz, mivel ezek nagyon irritálják a hasnyálmirigyet. Mindemellett a legkisebb mennyiségben sem fogyaszthat alkoholt a beteg.

A hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje az egészséges étkezés alapja is, hisz fontos a megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, de lényeges az is, hogy rostban gazdag ételeket is fogyasszanak, valamint kerüljék a túlzottan sós és cukros ételeket. A húsok közül leginkább a fehér húsok (csirke, pulyka) ajánlottak, a vörös húsok közül pedig a sovány marhahús.

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje

Az étrend lényege, hogy mindenféle tápanyagot és vitamint megkapjon a szervezet, de ne mindent egyszerre. A hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje nem csak megengedi, hanem ajánlja is, hogy naponta öt-hat alkalommal táplálkozzon a beteg, de fontos, hogy mindig kis adagokat fogyasszon, ezzel is könnyítve az emésztést, a felszívódást.

A hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendjének az orvosok szerint tartalmaznia kellene olyan gyógyteákat, melyek kifejezetten a hasnyálmirigy kezelésére alkalmazhatóak, ezzel segítve elő a gyógyszerek gyógyító hatását, valamint a gyulladás megszűnését. Egy jól összeállított étrend nemcsak a beteg számára ajánlott, hanem a vele egy háztartásban élőknek is, hisz ezáltal sokkal könnyebb betartani a kis szigorításokkal tűzdelt étrendet.

  
Iktatva: Gyulladás, Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024