0

Ha beteg a hasnyálmirigy, szúró fájdalom jelentkezik

Hasnyálmirigyünk az egyik legfontosabb mirigyünk. Betegségei nagyon alattomosak, mivel a tünetek csak későn jelentkeznek, ezért sokszor későn fordulnak orvoshoz a betegek. A hasnyálmirigy szúró fájdalommal hozza a tudomásunkra, hogy valami nincs rendjén. Ha ilyen panaszunk van, akkor ne késlekedjünk, minél hamarabb forduljunk orvoshoz.

A hasnyálmirigy szúró fájdalom esetén általában már gyulladt állapotban van. Gyulladás esetén az első és legfontosabb lépés, hogy szigorú diétát tartsunk. Kerülni kell minden olyan élelmiszert, amit nehéz megemészteni, amitől a máj is szenved. Ajánlatos kerülni a nyers zöldségek fogyasztását is. Ha módunkban áll, az ételeket főzzük, pároljuk, vagy grillezzük meg. Gyulladás esetén a rántást teljesen ki kell hagynunk az életekből.

Hasnyálmirigy szúró fájdalom

Hasnyálmirigy szúró fájdalom

Ha baj van, akkor a hasnyálmirigy szúró fájdalommal jelentkezik a köldök környékén. Egy-két alkalommal még nem is figyelünk rá, de sorozatos panasz esetén gyors orvosi segítségre lehet szükség, mert a tünetek a hasnyálmirigy megbetegedései esetében csak későn jelentkeznek.

A hasnyálmirigy szúró fájdalommal reagál nem csak a gyulladásra, hanem az olyan ételekre is, amelyek nem tesznek jót neki. Érdemes ezért kitapasztalni, hogy mi az, ami árt, hisz az étel kihagyásával a panaszok is megszűnnek. Mivelhogy a köldök környékén jelentkezik a fájdalom, nem lehet összetéveszteni az epegörccsel.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024