0

A hasnyálmirigy tumor tünetei

Egy kis hasfájással az ember még nem is gondol arra, hogy nagy baj lehet. Pedig a hasnyálmirigy tumor tünetei közé tartozik például a köldök körüli fájdalom. Érdemes magunkra figyelni, hisz jó tudni, hogy előrehaladott állapotban kevés a gyógyulási esélye ennek a tumornak a fajtájánál.

A hasnyálmirigy tumor tünetei leginkább attól függnek, hogy maga a tumor a hasnyálmirigy mely részén alakul ki. Nagyon alattomos betegségről beszélünk, hisz nehezen diagnosztizálható, másrészt későn, talán túl későn okoz tüneteket. A három legalapvetőbb tünet: epepangás, sárgaság valamint a köldök körüli fájdalom, ami a hátba sugárzik át.

Hasnyálmirigy tumor tünetei

Hasnyálmirigy tumor tünetei

 Mivelhogy a hasnyálmirigy tumor tünetei nem annyira specifikusak, épp ezért a kisebb bajokkal kevesebben fordulnak orvoshoz. A hirtelen való fogyást is a tünetek közé sorolhatjuk. Érdemes volna évente egy teljes kivizsgálást elvégeztetni. Alapvető kellene legyen, hogy ha valami tünetet észlelünk magunkon, akkor haladéktalanul forduljunk orvoshoz.

 Minél hamarabb fedezik fel a betegséget, annál több esély van a gyógyulásra. A hasnyálmirigy tumor tünetei a betegség előrehaladtával súlyosbodhatnak. Idővel már nem csak a tumort kell kezelni, hanem a tüneteket is. Keressünk olyan orvost, akiben igazán megbízhatunk, hogy bármilyen panasszal fordulhassunk hozzá. Bármelyik tünetet észleljük magunkon, nem érdemes várni azzal, hogy hozzáértő szakember mondjon véleményt.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024