0

A hasnyálmirigy serkentése

A hasnyálmirigy nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben, nélküle nagyon sok problémával kellene szembenéznünk: cukorbetegséggel, immunrendszeri gyengeséggel. Az immunrendszerünk serkentéséért viszont mi is tehetünk. Hogy megőrizzük a hasnyálmirigy épségét, kerüljük a nagy lakomákat. A cukrok, szénhidrátok és zsírok nagymértékben nagyon károsak, és az immunrendszer csökkent működéséhez vezethetnek.

A hasnyálmirigy serkentéséért igyunk gyógyteákat. A csipkebogyótea a hasnyálmirigy serkentése érdekében is kiváló. Az ősszel érő csipkebogyó azon kívül, hogy nagy C-vitamin forrás, serkenti a hasnyálmirigy működését is. Készíthetünk különböző gyógyteakeverékeket is, amelyek szintén hasznosak. A keveréket összeállíthatjuk májfűből, zsályából, kamillából, cickafarkból, csalánból, mert ezek a növények nem csak a hasnyálmirigyre, de a többi szervre is jó hatással vannak. A gyógyteát célszerű reggeli előtt félórával fogyasztani, így a teában lévő hasznos anyagok gyorsan fel tudnak szívódni, és nem keverednek a táplálékkal.

Hasnyálmirigy serkentése

Hasnyálmirigy serkentése

A hasnyálmirigy serkentése érdekében tarthatunk diétás napokat, amikor nem fogyasztunk szilárd táplálékot. Ha havonta két nap alkalmazzuk ezt, mi magunk is tapasztalni fogjuk, hogy nem csak az emésztésünk, de a közérzetünk is nagyban javult. Ezeken a napokon igyunk gyümölcslevet, lehetőleg alacsony savtartalmút, tejet és gyógyteákat.

A hasnyálmirigy serkentése érdekében érdemes tennünk, hisz ezzel nagyon sok gondot megelőzhetünk. Ezek a serkentési módszerek pedig olyan hasznosak, hogy nem csak a hasnyálmirigy működésére hatnak pozitívan, hanem a többi szervünkre is.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy, Működése Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024