0

A hasnyálmirigy regenerálása

A hasnyálmirigy megbetegedéseit nagyon sok probléma okozhatja. A legjobban befolyásolja ezeknek a betegségeknek a megjelenését a káros életmód, a dohányzás, az alkohol, drogok használata, valamint a helytelen étkezés. A hasnyálmirigy több okból is károsodhat. Vannak visszafordíthatatlan károsodások, mint például a hasnyálmirigy rák, a krónikus hasnyálmirigy gyulladás és számos olyan eset, amikor nem tehetünk már semmit. Viszont ha odafigyelünk, és a gyulladások után igyekszünk a hasnyálmirigy regenerálására, akkor nem történhet semmi baj.

A hasnyálmirigy regenerálását mindig zöldség-gyümölcs diétával kezdjük. Kezdetben csak turmixként fogyasszuk. Minél kevesebb szilárd tápanyagot fogyasztunk, a hasnyálmirigynek annál kevesebb dolga lesz, így megkíméljük. Pár nap után már kezdhetünk szilárd élelmiszereket is fogyasztani, de még mindig kerüljük az állati zsírokat, szénhidrátokat és a cukrot. Ilyesmit csak egy hónap elteltével fogyaszthatunk.

Hasnyálmirigy regenerálása

Hasnyálmirigy regenerálása

A hasnyálmirigy regenerálását gyógyteákkal is elérhetjük. Nagyon jó ilyen célra a májfű tea vagy a  zsálya, de kiváló a cickafark és a csipkebogyó tea is. Ezeket csak naponta maximum kétszer fogyasszuk, és együnk vitamindús ételeket.

A hasnyálmirigy regenerálása nagyon fontos, hogy újra megfelelően működhessen, és ne legyenek olyan következmények, mint a cukorbetegség. Ennek elkerülése érdekében nagyon figyeljünk oda az étrendünkre, ugyanakkor létfontosságú, hogy ne fogyasszunk alkoholt, mert a legtöbb hasnyálmirigy megbetegedést az alkohol okozza. Figyeljünk a testünk apró jelzéseire is, és ha tapasztalunk valamit, forduljunk azonnal orvoshoz!

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024