0

A hasnyálmirigy leállása

A hasnyálmirigy funkcióját tekintve létfontosságú szerv, mivel itt termelődnek azok az emésztőenzimek, amely segítségével a vékonybélben lebomlanak a cukrok, a zsírok, valamint a fehérjék. Emellett számos hormont termel, amely a szénhidrát szabályozásában játszik fontos szerepet. A hasnyálmirigy leállása tehát komoly problémákhoz vezet, ezért érdemes időben szakemberhez fordulni, amint probléma merül fel működésében.

A hasnyálmirigy megbetegedéséhez főként a mértéktelen táplálék- és alkoholfogyasztás vezethet.  A szervezetben termelődő enzimmennyiség ugyanis nem elegendő a nagy mennyiség megemésztéséhez, így a hasnyálmirigy begyullad és képtelen a megfelelő emésztésre. A betegség lehet csaknem tünetmentes is, de hatalmas fájdalommal, emésztési zavarokkal, fogyással is járhat, amihez cukorbetegség is társulhat, ha nem kerül időben sor a kezelésre.

Hasnyálmirigy leállása

Hasnyálmirigy leállása

A hasnyálmirigy megbetegedése csaknem a lakosság felét érinti. Ennek ellenére kevés szó esik erről, pedig a hasnyálmirigy leállása, valamint az akut gyulladás akár végzetes is lehet. Az enyhe betegség kezelhető pár napos diétával, viszont ha a betegség már súlyosabb stádiumban van, akkor a hasnyál elkezdi megemészteni magát, ekkor nélkülözhetetlen a sebészeti beavatkozás.

A hasnyálmirigy leállásának vagy bármilyen fokú megbetegedésének megelőzése érdekében ajánlott a mezei katángtea fogyasztása, amely köztudottan erősíti a hasnyálmirigy működését. A mezei katángteának gyökerét főzni kell, nem pedig forrázni. Ezt a tisztítókúrát kb. 3 héten keresztül kell végezni. Javallott legalább évente 2-3 alkalommal.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy, Működése Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024